h

Nieuws uit 2019

3 december 2019

Bijdrage SP aan debat van 26 november jl. over evaluatie Centrumvisie

De afsluiting van het centrumgebied had, wat de SP betreft, nooit mogen plaatsvinden. Als ik terugkijk op de avonden waarin ondernemers en bewoners bij de hoorzitting hun verhaal konden houden, en de noodkreet van de ondernemers diep tot me laat doordringen, dan laat dat ook mij als raadslid van een partij die reeds vanaf het begin tegen deze afsluiting was, niet onberoerd.  Het raakt mij als ik hoor wat de werkelijke impact is van het omzetverlies op de winkels, zelfs op het voortbestaan van veel ondernemers. Hoe heeft het zo mis kunnen gaan? En dan dringt het besef door: het geleden omzetverlies van de ondernemers in het centrum van Zeist is niet het gevolg van een catastrofe waar niemand iets aan heeft kunnen doen, van een natuurramp die ons van buitenaf heeft getroffen, maar is uiteindelijk het gevolg van verkeerde politieke keuzes geweest.

Lees verder
9 oktober 2019

Nieuwe bestuurssamenstelling

In de ledenvergadering van september hebben de SP-leden van de afdeling Zeist een nieuw afdelingsbestuur gekozen. De nieuwe afdelingsvoorzitter is Foppe de Haan en Pieter Wout Duquesnoy is organisatiesecretaris. David Tompot heeft zitting in het bestuur omdat hij de fractievoorzitter is. Lisa Boender en Jan Voogdt zijn
algemeen bestuurslid, Jan met als taak penningmeester en Lisa voor de connectie met Rood en de jongeren.

Lees verder
22 september 2019

Een afsluiting, maar niet voor iedereen

De SP wil van het College weten in hoeverre de afsluiting van een openbaar  wandelpad aan de rand van Duivenhorst zou kunnen bijdragen aan het  tegengaan van de segregatie in de wijken en in de Zeister samenleving. En of we, als Zeister samenleving, in de toekomst nog meer van deze afsluitingen van openbaar gebied voor bepaalde groepen bewoners kunnen verwachten, van het soort “gated community” achtige buurten zoals dat in Zuid-Afrika heel algemeen is. Als SP zien we liever een andere oplossing. Tegengaan van de overlast ter plekke door betere handhaving door de politie bijvoorbeeld.

Lees verder
18 september 2019

Dat verklaar en beloof ik

Met deze woorden heeft David Tompot (rechts op de foto) zijn raadslidmaatschap van de gemeente Zeist aanvaard namens de SP.
Tevens heeft Foppe de Haan in de raadsvergadering van 17 september 2019 dezelfde woorden uitgesproken. Hij is vanaf nu buitengewoon raadslid namens de SP in de gemeenteraad van Zeist. Namens het hele afdelingsbestuur wensen we hen veel wijsheid en succes toe.

Lees verder
2 september 2019

Ideeënuitwisseling in De Moed met Lilian Marijnissen

Op dinsdag 27 augustus had Lilian Marijnissen de leden van de afdelingen uit de regio Utrecht uitgenodigd. Zij wilde graag ideeën horen om de partij weer uit het slop te trekken.

Lees verder
16 maart 2019

Raad niet geïnformeerd door wethouders

In de raad van 12 maart heeft de SP, samen met D66, een interpellatie-debat gevoerd. Een stevig middel in de gemeenteraad maar dit was nodig. Op 6 december 2018 heeft het College afgesproken dat de raad binnen 2 maanden goede en duidelijke informatie zou krijgen over de RDWI (regionale Dienst Werk en Inkomen).

Lees verder

Pagina's

U bent hier