h

Nieuws uit 2015

24 november 2015

Soms moet het... gewoon omdat het moet!

Foto: SP

Wat als je een gevaarlijke situatie ziet. Zoals een paar weken terug op de Breullaan. Geen verlichting en door de bladval ook niet berijdbare fietspaden. Het kost wat tijd, maar je kunt wat bereiken: dat bewijst Jan Voogdt. Nu zijn de fietspaden geveegd en is de verlichting (deels provisorisch) hersteld. Hieronder licht hij toe wat hij gedaan heeft.

Lees verder
9 november 2015

Motie dialoog vluchtelingen

In de raadsvergadering van oktober heeft SP-raadslid Annemieke Pluijgers een motie ingediend, die unaniem is aangenomen. In deze motie vraagt de SP om met de hele samenleving een respectvolle dialoog aan te gaan over de verschillende problematieken betreffende de vluchtelingen. Raadslid Annemieke Pluijgers spreekt vlak voor de stemming de raad toe over de motie: "Wij zijn blij met de steun voor deze motie vanuit de raad en college. Er zijn tegenstellingen en daarom is een dialoog noodzakelijk."

Lees verder
9 november 2015

Een wake voor vluchtelingen

Foto: SP

Op 1 november werd zoals gewoonlijk weer een wake gehouden bij Kamp Zeist aan de Richelleweg in Soesterberg. Met veel aandacht aan het feit dat de Schipholbrand nu 10 jaar geleden was. De namen van de mensen, die daarbij betrokken waren, werden genoemd. En er was veel aandacht voor de hedendaagse problematiek van de vluchtelingen. Een oproep ook, om naar de manifestatie voor de vluchtelingen te gaan in Utrecht op 7 november. Hier vindt u daarover de informatie. De volgende wake is 6 december.

Lees verder
27 oktober 2015

Inbreng begroting 2016

Dinsdag 27 oktober was het debat in de gemeenteraad over de begroting voor 2016. Fractievoorzitter Piet Wout Duquesnoy heeft daarin de volgende inbreng gegeven.

Lees verder
20 oktober 2015

Breullaan wordt donkerelaan?

Vorig jaar is de Breullaan geheel op de schop genomen. Met een verbreding is ruimte gemaakt voor de fietsers met goede verlichting en er zijn zelfs ecotunnels aangebracht voor de padden. Tot zover alle lof voor een verkeerssituatie die allang nodig was. Echter, de Breullaan is al meer dan twee weken volledig in het duister gehuld. Dit is vooral voor fietsers gevaarlijk. De SP-Zeist heeft deze keer geen vragen gesteld, maar heeft het op Twitter aangekaard.

Lees verder
18 oktober 2015

Presentatie onderzoeksrapport Ter Braaklaan

Onder anderen wethouder Varkevisser, een aantal raadsleden van andere partijen en een tiental bewoners van de Ter Braaklaan en Vestdijklaan waren 17 oktober aanwezig bij de presentatie van het afrondende rapport over de huurwoningen op de Ter Braaklaan, Vestdijklaan en Schaerweijdelaan. Het centrale thema in dit rapport is de slechte staat van onderhoud en isolatie. Zaken waaraan de woningcorporatie De Kombinatie kan bijdragen om die te verbeteren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier