h

Nieuws uit 2011

31 december 2011

Begin 2012 goed beleg in een aandeel zorg

De SP Zeist kijkt doorgaans kritisch naar de ontwikkelingen in de zorg. Toen indertijd de witte uniformen of de spijkerbroeken van hartwerkende verpleegkundigen steeds meer vervangen werden door maatpakken en stropdassen, die functies gingen bekleden en beslissingen namen over ipv met de cliënten ging het mis.

Lees verder
24 december 2011

Zonnehuizen, wordt het nacht?

Op 23 December werd in de Tweede Kamer een debat gevoerd over de Zonnehuizen. En wel heel specifiek over het feit dat het personeel 4 dagen voor Kerst te horen krijgt dat een deel van het loon deze maand niet wordt uitbetaald. En er is uiteraard de dreiging van het faillissement. En dat zou echt een ramp zijn voor de zorg voor jongeren en ouderen bij de Zonnehuizen, in Zeist maar ook in andere delen van Nederland.

Lees verder
24 december 2011

Voedselbank groeit

Jan Voogdt en Pieter Wout Duquesnoy, respectievelijk afdelingsvoorzitter en fractirvoorzitter van de SP Zeist, zijn op donderdag 22 december op bezoek bij het depot van de Voedselbank Zeist. Hierbij werd (symbolisch) de schenking van 250 kilo macaroni van de SP Zeist aan de voedselbank vorm gegeven. Graas Teuben was namens de voedselbank dankbaar voor deze schenking. Slecht nieuws was er ook: de voedselbank heeft nu al 171 mensen, die wekelijks een voedselpakket komen ophalen. "De voedselbank is de enige bank die sterk groeit en wel zonder winstoogmerk" zei Graas: "en met de steeds hogere zorgpremies en de aanscherpingen van de bijstandwet wordt het alleen maar moeilijker voor mensen om rond te komen".

Lees verder
24 december 2011

Kleurrijk debat, de grote coalitieshow

Op woensdag 14 december vond het kleurrijk debat plaats in het Zeister gemeentehuis.
Het debat ging over de thema’s veiligheid en onderwijs en over de bezuinigingen. Bij dit laatste punt was de vraag of de bezuinigingen de sociale samenhang niet uit de maatschapij haalden.

Lees verder
21 december 2011

ONGELOOF WOEDE EN VERDRIET

Geen fijne feestdagen voor 1300 medewerkers Zonnehuizen

Lees verder
11 december 2011

Juffrouw Stippel maakt van afval weer iets moois

Zeist heeft er een bijzondere winkel bij. Kleurrijk en aanstekelijk. Eigenares Jenny maakt alles zelf. Oude hoeden tovert ze om in hippe lampenkappen en van oude videobanden maakt ze hypermoderne wandmeubelen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier