h

Nieuws uit 2012

31 december 2012

Prijsvraag Spotprent van het jaar 2012

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. De val van Rutte-I, de heftige verkiezingscampagne die erop volgde, de malaise in Griekenland, de pensioenverlagingen, onze cartoonisten hadden over onderwerpen niet te klagen. En nu 2012 bijna om is, is het tijd om de beste spotprent van het jaar te kiezen. Vorig jaar won een van de leden uit Zeist het boek Politiek en Prent 2011.

Lees verder
31 december 2012

WAKE BIJ DETENTIE CENTRUM ZEIST 6 JANUARI 2013

Zolang de situatie omgewijzigd blijft, blijven de Raden van Kerken van Soest en Zeist maandelijks een Wake houden bij Detentiecentrum Zeist. Dat is: zolang mensen zonder strafblad worden opgesloten. De landelijke pers besteedt momenteel veel aandacht aan het lot van uitgeprocedeerde asielzoekers, die ten onrechte in vreemdelingenbewaring zijn.

Lees verder
28 december 2012

Oud Zeistenaar Christiaan Verweij vraagt steun voor Grassroots Projects Mexico

Sinds de oprichting van Grassroots Projects in 2005 ben ik actief voor deze solidariteitsorganisatie. Gezien het steeds moeilijker wordt om fondsen te werven stuur ik deze brief rond, als een oproep om solidariteit mede in de praktijk te brengen. Uiteraard realiseer ik me dat iedereen overspoelt wordt met allerlei oproepen tot steun aan organisaties en ‘goede doelen’. Vanwege de noodzaak van de oproep en het resultaat dat het kan opleveren leg ik deze zwaarwegende bezwaren even aan de kant. Want (internationale) solidariteit kunnen we in de praktijk brengen, zolang we er gezamenlijk voor opkomen. Het is enkel een kwestie van doen!

Lees verder
22 december 2012

Gulle gift voor weggeefwinkel

Greet Kooistra, Projectmanager uit Zeist, vroeg bezoekers van haar kerstborrel luxe levensmidden mee te nemen, samen met haar kids stelde ze kerstpakketten samen.
Ze bracht de kerstpakketten naar de weggeefwinkel in het vertrouwen dat die daar een goede bestemming voor zou vinden.

Lees verder
17 december 2012

How to jail a refugee party

Kamp Zeist was op 16 december het toneel van de "How to jail a refugee"-party. Maar het was geen feestje. het collectief van howtothrowachristmasparty.nl heeft, in samenwerking met de anvb.org , een concert georganiseerd bij kamp Zeist. Speciaal voor de uitgeprocedeerde en onschuldig opgesloten asielzoekers in kamp Zeist.

Lees verder
8 december 2012

Kinderen van de rekening

De actie "kinderen van de rekening" werd 5 december afgesloten op het Plein in Den Haag. Alle verzamelde kinderschoentjes werden uitgestald rond het beeld van de vader des vaderlands.

Lees verder

Pagina's

U bent hier