h

Opinie

5 februari 2017

And America will be made Great again

Afgelopen maand ging het nieuws dagelijks bijna nergens anders over: de inhuldiging van Donald Trump als president van de Verenigde Staten.  De inmiddels  vertrokken regering van nu ex-president Obama probeerde de laatste weken, voor de officiële inauguratie van Trump, de wereld, en dan vooral Europa, nog enigszins gerust te stellen.

Lees verder
11 november 2016

Zelfde problemen, andere oplossingen

De Verenigde Staten hebben op 8 november een nieuwe president gekozen. Na een erg onrustig verlopen verkiezingscampagne is Donald Trump als winnaar uit de bus gekomen. Hij staat erg ver van de idealen van de SP, die beter verkondigd werden door een kandidaat als Bernie Sanders.

Lees verder
22 oktober 2013

Het land van de lange tenen

Dit is een ingezonden opiniestuk van een SP-Zeist lid.

Lees verder
28 maart 2012

Stationsgebied Driebergen-Zeist, een mening.

Nu de Raad heeft besloten hoe het stationsgebied en zijn omgeving er in de toekomst uit moet zien, is een ding duidelijk: het geheel zal er met dat extra asfalt van een vierbaansweg compleet met op- en afritten beslist niet mooier op worden. Het groene karakter van het stationsgebied zal er zeker door worden aangetast. Met ruimte voor nog meer kantoren, waarvan je nu al kunt voorzien dat ze heel snel leeg komen te staan aangezien het te bouwen station Utrecht-Vaartse Rijn aantrekkelijker zal zijn voor bedrijven als al die intercity's wel daar, maar niet op station Driebergen-Zeist stoppen. Behalve dan voor Triodos bank, die club van antroposofische bankiers die het liefst op een centraal gelegen plek waar het rustig, en als het kan ook nog een beetje groen is, aan kapitaalvergaring doen.

Lees verder
3 januari 2012

Oudejaarsdag

[Opinie] Als u deze column leest, is het nieuwe jaar al weer begonnen. Te laat dus om nog over Oudejaarsavond te schrijven, maar op tijd om er nog op terug te kijken. Terugkijken op het jaar 2011 is terugkijken op het wonder waarin Europa door de euro is 'bijeengehouden'. Europa bestaat nog dankzij de euro. Hoe ver verwijderd waren we echter van een afscheid van de euro? Crisis of niet, op vuurwerk, als ritueel afscheid van een jaar, hebben we in Nederland in ieder geval niet bezuinigd.

Lees verder
27 februari 2011

Houd huren betaalbaar in heel Nederland

Dit is het motto van de actie van de woonbond tegen de kabinetsplannen met de huursector in Nederland. Ook de Zeister huurdersbelangenorganisatie Prisma sluit zich bij deze actie aan.

Lees verder
8 juli 2010

Circus Wien

Wilde dieren moeten volgens dierenrechtenactivisten de tent uit. Ze horen niet in een circuspiste te worden gebruikt ter vermaak van mensen. Bovendien zouden circusmensen geweld tegen hun dieren niet schuwen. In de lokale en landelijke politiek gaan steeds vaker stemmen op om ‘wilde’ dieren in het circus te verbieden.

Lees verder
2 maart 2010

Groen werkt!

In de afgelopen week zijn door vrijwilligers van GroenLinks 20.000 verkiezingskranten en 26.000 wijkfolders verspreid. De afgelopen week kreeg ik wel 4 prachtige gekleurde folders bezorgd in mijn bus.
Als SP'er en kandidaat-raadslid was ik best wel jaloers. Vooral de ruime aandacht voor duurzame energie deed mijn bloed sneller stromen.

Lees verder
13 juli 2009

Balkenende: Gefeliciteerd!

[Opinie] De oplossing voor het vraagstuk van de economische ordening is duidelijk genoeg.
Strikte staatsplanning faalt, zoals de communistische experimenten bewezen hebben.
En een onbeteugelde vrije markt faalt eveneens, zoals de geschiedenis van het kapitalisme
telkens weer aantoont.

Lees verder
12 januari 2009

Nog meer asfalt langs Amelisweerd?

[Opinie] Als je er loopt, denk je er soms niet eens zo over na. Dat het landgoed Amelisweerd eigenlijk op de kaart is gezet, niet door de momumentale status van het parkbos zelf, maar door een grote groep actievoerders die in de jaren tachtig de bomen inklom en zich vastketenden om daarmee te demonstreren tegen de aanleg van de snelweg A27. Het verzet van toen, de confrontaties tussen actievoerders en ME, en het latere nagalmen van het lawaai dat ook het politieke tumult teweegbracht. In het bos is het ook later nooit stil meer geworden, eerst toen de bomen uiteindelijk toch gekapt werden, daarna met de aanleg van de snelweg en nu, als je er wandelt met het constante, niet aflatende rumoer van het verkeer over de snelwegen: van het zuiden van een afstand de A12, van het westen dichtbij de A27.

Lees verder

Pagina's

U bent hier