h

Circus Wien

8 juli 2010

Circus Wien

Wilde dieren moeten volgens dierenrechtenactivisten de tent uit. Ze horen niet in een circuspiste te worden gebruikt ter vermaak van mensen. Bovendien zouden circusmensen geweld tegen hun dieren niet schuwen. In de lokale en landelijke politiek gaan steeds vaker stemmen op om ‘wilde’ dieren in het circus te verbieden.

Het welzijn van wilde dieren (onder andere olifanten, tijgers, leeuwen, giraffen, apen, zeeleeuwen) wordt in het circus altijd ernstig aangetast. Daarnaast geeft het houden van deze dieren in totaal ongeschikte leefomstandigheden en het gebruik van de dieren puur voor ons vermaak een verkeerd voorbeeld over hoe wij met dieren mogen omgaan. Dit dierenleed is onacceptabel en totaal niet nodig! Er zijn schitterende circussen zonder dieren, daarin ligt de toekomst van het circus.

Actie voerders bij Circus Wien

Actievoerders probeerden die boodschap over te brengen aan bezoekers en medewerkers van circus Belly Wien. Circus Wien, dat oa in eigen land niet meer mag optreden.
Onder het motto een circusoptreden is veel leuker zonder dierenleed wezen we bezoekers en een enkele medewerker erop dat de Nederlandse Dierenbescherming en Diergaarde Blijdorp hebben aangegeven de opvang en herplaatsing van circusdieren actief te willen steunen en waar nodig hulp te bieden.

Het fokken van wilde dieren in circussen moet onmiddellijk moeten worden gestaakt. Circussen zouden dan ook geen nieuwe wilde dieren meer mogen kopen of acts met wilde dieren inhuren. Ook zou er gekeken moeten worden naar een compensatieregeling voor dompteurs die hun bron van inkomsten verliezen. De dierenrechtenactivisten hopen met hun actie bij te dragen aan een snelle oplossing.
Een oplossing waar ook de medewerkers van het circus dit keer nieuwsgierig naar waren; er werden er zelfs voorzichtig folders aangenomen en ontstond er een begin van een discussie. Het verbieden van een circus maakt geen eind aan het dierenleed .Sanering van de sector waarin oplossingen geboden worden en regels gehandhaafd worden wel. Dan kan iedereen weer genieten van al het moois wat een circus te bieden heeft.

Jantje Paasman

Actievoerders bij Circus Wien

U bent hier