h

Nieuws uit 2014

14 december 2014

Centrumvisie Nee

Aan het begin van de raadsvergadering werd door de actiegroep "Centrumvisie Nee" een 1100 handtekeningen aangeboden aan de burgemeester. Woordvoerder Peter Vermeulen stelde dat "het raadsvoorstel er zo niet had mogen liggen". Hij doelde daar vooral op de verkeersoplossing, bussen en (vracht-)auto's over de Voorheuvel.

Lees verder
11 december 2014

Raadsvergadering december 2014

Het langstdurende onderwerp was bij deze raadsvergadering de koopzondagen, maar een zeker zo belangrijk voorstel was de verordening voor de PGB's in de zorg. De hele raad wil in ieder geval dat zij, als volksvertegenwoordigers ook bepalen hoe Zeist met het PersoonsGebondenBudget om gaat. En middels een amendement is er extra ingezet, dat bepaalde groepen er niet teveel op achteruit gaan. Dat zal de gemeente geld kosten, wist de wethouder te vertellen.

Lees verder
11 december 2014

Alle dagen kopen

Hebben we net eind november de internationale niet-winkeldag gehad, komt de raad van Zeist met 52 koopzondagen per jaar. De SP wil niet zo'n algemene zondagsopening. Alle winkels in Zeist mogen elke zondagmiddag open. Het grootste deel van de winkeliers wil dit niet, het maakt hun hele sociale leven kapot.

Lees verder
6 december 2014

Maak elke zondag geen koopzondag

Op zaterdag 29 november, met de internationale niet-winkeldag, heeft de SP, samen met de Zeister politieke partijen PvdA, CDA, ChristenUnie/SGP en Nieuw Democratisch Zeist, een 4 uur durende bliksemactie in het centrum van Zeist gehouden onder winkeliers en winkelend publiek. De vraag betrof wat iedereen vindt van de algemene zondagsopenstelling van winkels in Zeist. Vooral zijn we met zoveel mogelijk winkeliers en ondernemers in gesprek gegaan. Van die groep geven 48 van de 78 geïnterviewde centrumwinkeliers aan dat zij vinden dat "elke zondag een koopzondag" geen goed plan is.

Lees verder
6 december 2014

Baby- en kinderkleding voor de weggeefwinkel

Foto: Martin Jacobs

Op zaterdag 29 november, internationaal niet-winkeldag, heeft de SP-Zeist bij de SP-caravan ook haar steentje bijgedragen. Ditmaal op deze laatste zaterdag van november niet met een weggeefwinkelkraam. Deze zaterdag hadden we de stand opengezet om baby- en kinderkleding op te halen voor hergebruik.

Lees verder
26 november 2014

Zondag? Laat de winkels met rust!

Op zaterdag 29 november organiseren 5 Zeister politieke partijen, PvdA, CDA, SP, ChristenUnie/SGP en Nieuw Democratisch Zeist, een lokaal protest tegen het initiatiefvoorstel "Keuzevrijheid Zondagopenstelling winkels in Zeist", waarbij alle winkels op elke zondag open mogen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier