h

Nieuws uit 2013

29 december 2013

Verkiezingsprogramma 2014

Hier is het volledige verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014 te lezen:

Lees verder
20 december 2013

Raadsvergadering 17 december

Doorgaan met Hart van de Heuvelrug?

Lees verder
20 december 2013

Rondje tomaat december 2013

In de laatste raadsvergadering van 2013 stonden de centrumvisie en de bouw van de Hoogvliet als hot topics op de lijst. Daarnaast was dit de eerste vergadering in de nieuwe zaal, dus er is een klein spektakel van gemaakt. Het is erg ruim, de afstanden zijn groter en er kunnen video-opnamen worden gemaakt. Nadeel is dat er veel rumoer is van de installaties. Tegenover deze grootsheid van de nieuwe raadszaal staat het nuchtere van het college van B&W in de beantwoording van vragen van de PvdA. De vragen gingen over de nieuwe, lichtgevende “glow-in-the-dark” verf op fietspaden voor beter zichtbaarheid. Het college is sceptisch. Logisch, vindt ook de SP. Maak eerst eens goed gebruik van de normale witte verf-lijnen, bijvoorbeeld om de zijmarkering aan te geven. Die nieuwe verf heeft zich nog amper bewezen en is veel duurder.Verder nadeel is dat bij de beboste fietspaden in Zeist er veel minder licht valt en dus ook die lichtgevende werking minder effectief wordt.

Lees verder
16 december 2013

Raadsvragen over beveiliging persoonsgegevens

De SP Zeist heeft raadsvragen gesteld over hoe het in de gemeente gesteld is met de beveiliging van persoonsgegevens van burgers. Dit naar aanleiding van het onderzoek van Inspectie SZW onder 80 gemeentes, waaruit bleek dat slechts 4% van de gemeentes zich aan voldoende maatregelen houdt om de beveiliging van persoonsgegevens te garanderen.

Lees verder
4 december 2013

Niet-winkeldag op Belcour

De laatste zaterdag van november is internationale niet-winkeldag. Daarbij wordt aandacht gegeven aan duurzaamheid, door de jacht op consumeren af te remmen. De SP Zeist geeft daaraan een draai, samen met de weggeefwinkel Zeist. Ook dit jaar was de weggeefwinkelkraam weer een groot succes. Vele goederen werden gretig meegenomen en met veel mensen hadden we een gesprek over het nut van duurzaamheid, hergebruik en stilstaan bij het steeds maar meer moeten consumeren.

Lees verder
27 november 2013

RSS-feed is verhuisd!

Vandaag verhuist zeist.sp.nl naar een andere server en een nieuw beheersysteem.
Hierdoor verandert ook het adres van de RSS-feed.
Pas a.u.b. uw RSS-lezer aan. Het nieuwe adres van de feed is https://zeist.sp.nl/nieuws/rss

Lees verder

Pagina's

U bent hier