h

Raadsvragen over beveiliging persoonsgegevens

16 december 2013

Raadsvragen over beveiliging persoonsgegevens

De SP Zeist heeft raadsvragen gesteld over hoe het in de gemeente gesteld is met de beveiliging van persoonsgegevens van burgers. Dit naar aanleiding van het onderzoek van Inspectie SZW onder 80 gemeentes, waaruit bleek dat slechts 4% van de gemeentes zich aan voldoende maatregelen houdt om de beveiliging van persoonsgegevens te garanderen.

Als SP maken we ons zorgen over de uitkomst van dit onderzoek. De Inspectie heeft de zeven belangrijkste maatregelen onderzocht die gemeentes moeten nemen, en wij willen weten aan hoeveel van deze zeven de gemeente zich houdt.

Burgers moeten er van op aan kunnen gaan dat hun gegevens in veilige handen zijn in hun gemeente. In 2012 werden er 112 miljoen keer persoonsgegevens opgevraagd, en daarom is het van het grootste belang dat de beveiliging op orde is en ambtenaren niet zonder opgaaf van geldige reden gegevens kunnen opvragen.

De gestelde raadsvragen hier te downloaden.

U bent hier