h

Nieuws uit 2016

11 december 2016

Manifest Vluchtelingen en Statushouders

Afgelopen dinsdag was er weer een gemeenteraadsvergadering. Verschillende punten stonden op de agenda waaronder het manifest vluchtelingen. Een manifest wat tot stand is gekomen door een motie van de SP Zeist.

Lees verder
4 december 2016

Standpunt SP Zeist over de houtenergiecentrale

Aanstaande dinsdag (6 december) wordt in de gemeenteraad het plan besproken over een houtenergiecentrale. Deze zou moeten komen achter zwembad Dijnselburg. Het zou gaan om een van de eerste houtenergiecentrales van ons land.

Lees verder
11 november 2016

Zelfde problemen, andere oplossingen

De Verenigde Staten hebben op 8 november een nieuwe president gekozen. Na een erg onrustig verlopen verkiezingscampagne is Donald Trump als winnaar uit de bus gekomen. Hij staat erg ver van de idealen van de SP, die beter verkondigd werden door een kandidaat als Bernie Sanders.

Lees verder
16 oktober 2016

Fatsoenlijk pensioen

Zaterdag 1 oktober kon de burger van Zeist in de ‘keuken’ van de dappere vrouwen en mannen van de brandweer kijken op hun open dag. Geen betere dag dan deze om die brandweermannen en -vrouwen te tonen wat ze waard zijn. Zo heeft de SP-Zeist hen die dag een taart aangeboden, een hart onder de riem voor de strijd over de CAO en voor een goed pensioen.

Lees verder
25 september 2016

Tussen kind en auto zit 3 cm

Je kan je verbazen als raadslid. In de zomer waren enkele raadsleden uitgenodigd door de bewoners van de Alexialaan in Kerckebosch. Nu is het een doodlopend straat met een kinderspeelplaats, waaromheen de weg loopt. In de plannen van de WOM echter, dient het nieuwe  appartementen-gebouw via dit kleine straatje te worden ontsloten. Dat kan nooit erg veilig worden voor de spelende kinderen.

Lees verder
25 september 2016

“ Dat verklaar en beloof ik”

Dat waren de woorden van Jan Achterberg op de Raadsvergadering van dinsdag 6 september. Jan vervangt tijdelijk ons vaste raadslid Annemieke Pluijgers die de raadstaken aan Jan heeft overgedragen omdat zij wederom moeder is geworden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier