h

Fatsoenlijk pensioen

16 oktober 2016

Fatsoenlijk pensioen

Zaterdag 1 oktober kon de burger van Zeist in de ‘keuken’ van de dappere vrouwen en mannen van de brandweer kijken op hun open dag. Geen betere dag dan deze om die brandweermannen en -vrouwen te tonen wat ze waard zijn. Zo heeft de SP-Zeist hen die dag een taart aangeboden, een hart onder de riem voor de strijd over de CAO en voor een goed pensioen.

Er was veel te zien op en bij de brandweerkazerne. Al het materieel  van de post in Zeist maar ook die van post Den Dolder stond bij de kazerne aan de Dijselburglaan opgesteld en was te bekijken. Bij elk voertuig stond een brandweerman die de vragen beantwoordde. Voor een klein bedrag was het tevens mogelijk om een rondritje te krijgen in een klassieke brandweerauto, maar ook in een moderne compleet met sirene en al. Daarnaast was het mogelijk om voor een luttel bedrag skyhigh een lift in de hoogwerker te krijgen. Ook waren er over de dag een aantal demonstraties te zien van alle taken van de brandweer.
Namens het College van B & W was burgemeester Koos Janssen aanwezig om de open dag te openen. Hij werd daartoe in een beschermend pak gehesen en moest met een deur-ram  een WC-deur openen. Dat bleek best nog wel lastig te zijn. Het weer was goed en het was al vroeg druk bij de brandweerkazerne. Natuurlijk was de rook uit de ongeopende WC een publiekstrekker.

Foto: Jan Voogdt

Rook is er ook nog bij de CAO-onderhandelingen voor de brandweerlieden. Het lukt de bonden nog maar niet om tot een akkoord te komen over de FLO (Functioneel LeeftijdsOntslag). Dit betreft de pensioenen en de rechten daaromtrent. Dit was de reden voor de SP-Zeist om de taart aan het personeel van de brandweer in Zeist aan te bieden als een steuntje in de rug bij deze strijd voor een fastsoenlijk pensioen. Smakelijk eten, dus.

 

Reactie toevoegen

U bent hier