h

Kinderen van de rekening

8 december 2012

Kinderen van de rekening

De actie "kinderen van de rekening" werd 5 december afgesloten op het Plein in Den Haag. Alle verzamelde kinderschoentjes werden uitgestald rond het beeld van de vader des vaderlands.

de uitgestalde schoentjes

De schoentjes bleven leeg, want zij staan symbool voor de 367.000 kinderen in Nederland, die opgroeien in armoede. Veel schoentjes had de zeister SP niet opgehaald, de belangrijkste reden was dat we die tijdens de actie al weer hebben weggegeven aan mensen, die dit goed konden gebruiken in Zeist. Dit is vooral gebeurd tijdens de weggeefwinkel op Belcour eidn november. En ook op het Plein zijn er nog mensen gekomen, die erg blij waren met een paar goede schoentjes voor hun kleinkinderen.

Mensen op het Plein bij de schoentjes

Sadet heeft namens de SP aan de nieuwe minister van sociale zaken een aantal tips gegeven, zodat kinderen in Nederland niet opgroeien in armoede. Gelukkig is dit kabinet, in tegenstelling tot Rutte-1, wel overtuigd dat armoede voorkomt in Nederland is is bereid daar wat aan te doen. Zie HIER voor verder verslag

Spandoek tegen kinderarmoede

U bent hier