h

Juffrouw Stippel maakt van afval weer iets moois

11 december 2011

Juffrouw Stippel maakt van afval weer iets moois

Zeist heeft er een bijzondere winkel bij. Kleurrijk en aanstekelijk. Eigenares Jenny maakt alles zelf. Oude hoeden tovert ze om in hippe lampenkappen en van oude videobanden maakt ze hypermoderne wandmeubelen.

Alles dat andere mensen weggooien gebruikt ze om er weer iets moois van te maken: ze maakt er sieraden van, kussens, schilderijen of stoelen, voor elk wat wils.

“Alles kun je gebruiken”, vertelt Jenny, “En ik vind het heerlijk om mensen te inspireren zelf aan de slag te gaan. Daarnaast draag ik graag bij aan een stukje bewustwording. Er kan zoveel worden hergebruikt. Het is verspilling van grondstoffen om die dingen zomaar weg te gooien. Als mensen zien wat je allemaal kunt doen met oude spullen, zijn ze erg enthousiast.

Kunstwerk van Juffrouw Stippel

Ik merk dat ze dan anders gaan kijken naar afval. Inmiddels krijg ik van veel mensen materiaal dat ik weer kan hergebruiken.”

waarschuwing van Juffrouw Stippel

Jenny geeft ook workshops voor kinderen. Deze workshops zijn gratis. “Omdat ik alle kinderen de gelegenheid wil geven mee te doen, ook de kinderen van ouders met minder geld”, licht ze toe. “Ik vraag de kinderen om bijvoorbeeld oud speelgoed mee te nemen, daar maken we dan weer iets nieuws van. Ze kijken altijd hun ogen uit, ze zijn verbaasd als ze zien wat er allemaal mogelijk is. En ook hen geef ik graag iets mee over omgaan met het milieu. Ik vertel ze waarom het belangrijk is dat ze afval niet zomaar op straat gooien.”

Kauwgom heeft 25 jaar nodig om te vergaan!

De belangstelling voor de winkel is groot. En dat is niet zo gek. De kleuren en de gezelligheid maken iets in je los. Je verwondert je over al die leuke en gekke dingen, het raakt de fantasie die je vroeger als kind had. Het is een winkel om blij van te worden.

Juffrouw Stippel
Steynlaan 25
Zeist

Geopend op woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 – 17.30 uur en vrijdagavond van 19.00 – 21.00 uur.

Workshops op aanvraag: 06-16273186

wandmeubel door Juffrouw Stippel

U bent hier