h

ACTIE! Een woning voor Thamara en haar drie kinderen!

18 april 2023

ACTIE! Een woning voor Thamara en haar drie kinderen!

Dinsdag 18 mei zal de SP-Zeist om 19.00 uur, voorafgaand aan de raadsvergadering, een tent opzetten voor het gemeentehuis om aandacht te vragen voor Thamara. Deze moeder met drie kinderen is in feite al maanden dakloos en moet noodgedwongen bivakkeren in een caravan en hierin heeft ze al op meerdere parken gezeten.

Al meer dan een jaar is Thamara bezig met de gemeente om een aanvankelijk dreigende en nu bijna feitelijke dakloosheid te voorkomen.

Zij is letterlijk bij alle instanties in Zeist geweest om samen naar een oplossing te zoeken. Geen enkele organisatie kan of wil helpen en niemand lijkt dan ook echt te zoeken naar een oplossing. Thamara is ten einde raad. De gemeente Zeist kan dit probleem blijkbaar niet aan. Thamara is niet de enige. Het aantal daklozen is, sinds 2009 meer dan verdubbeld in Nederland, aldus CBS cijfers. In 2009 hadden zo'n 18.000 mensen geen vaste woon- ofverblijfplaats, in 2018 steeg dat aantal naar een piek van
39.000. Wat is hier aan gedaan? In de praktijk lijkt hier weinig te veranderen aan deze situatie.

David Tompot, fractievoorzitter SP-Zeist: "Deze situatie is mensonterend. Als het gezin dat nu op straat dreigt te komen straks in een tent moet gaan bivakkeren, laten we die tent dan maar gelijk voor het gemeentehuis plaatsen". In de raadsvergadering van de gemeenteraad van Zeist zal David Tompot (SP) een motie inbrengen, waarin de urgentieproblematiek aan de
orde wordt gesteld.

 

http://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/34/aantal-daklozen-sinds-2009-meer-dan-verdubbeld

U bent hier