h

Zeister kandidaat voor Provinciale Staten verkiezingen 2023

17 januari 2023

Zeister kandidaat voor Provinciale Staten verkiezingen 2023

Foto: M. Bausch

Beste partijgenoten en andere bezoekers van de website,

Mijn naam is Marianne Junger en sinds enkele weken ben ik officieel kandidaat voor de provinciale Staten van onze provincie Utrecht.

Ook al is dit niet altijd heel zichtbaar, toch is de provincie van groot belang voor haar inwoners. Er wordt veel geregeld, in de provincie. En een heleboel zou zeker beter kunnen voor de inwoners. Wat zijn wat zaken waar wij aan denken.

Goed openbaar vervoer, daar staan wij voor. En dat is nodig want verschaling treed op en voor je het weet zijn er weer wat lijnen opgeheven. Zie bijv. dit AD artikel https://www.ad.nl/utrecht/busvervoer-utrecht-gaat-op-de-schop-lijnen-verdwijnen-en-roze-voertuigen-op-drukke-trajecten~a28634b1/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

https://www.duic.nl/algemeen/openbaar-vervoer-verandert-eind-dit-jaar-flink/

De Merwedelijn: voor een miljard of meer!

Er kan ook te veel worden uitgegeven: er wordt aan de ‘Merwedelijn’ gewerkt: de Provincie Utrecht mag €115 miljoen betalen, de Stad Utrecht €115 miljoen en Nieuwegein €15 miljoen. En dit is op basis van cofinanciering, waarbij het Rijk € 930 miljoen zal betalen. https://regioonline.nl/regio-utrecht/stap-vooruit-merwedelijn/

Wij willen graag investeren in openbaar vervoer, maar dan graag op een kosten-effectieve manier, geen grote verlieslatende projecten meer, zoals de Uithoflijn. Wij willen goed omgaan met publiek geld!

De landbouw problematiek staat bij veel mensen op het netvlies. Ook bij de SP. Voor geïnteresseerden: er is een mooi verhaal verschenen, op onze website, zie  https://www.sp.nl/rapport/2019/aarde-boer-en-consument-verdienen-beter

Een persoonlijke noot: ik ben emeritus hoogleraar Cyber Security en verbonden aan de Universiteit Twente. Daar doe ik nog altijd onderzoek naar hoe je mensen kunt helpen zich online veiliger te gedragen. Slachtoffers beschermen is hier een belangrijk doel.

Vanuit deze achtergrond ben ik zeer geïnteresseerd in sociaal beleid en in veiligheidsbeleid. Ik zou graag, vanuit de provincie, zou ik graag bijdrage willen leveren aan meer sociaal beleid. Ik probeer nog altijd twee maal per week hard te lopen.

U bent hier