h

PrinsjesdagProtest: een noodplan om de gestegen kosten te drukken

5 oktober 2022

PrinsjesdagProtest: een noodplan om de gestegen kosten te drukken

Foto: Chimène van Lunteren

Duizenden mensen waren op 17 september j.l. in Den Haag om hun stem te laten horen en hun ongenoegen te uiten over dit kabinet.

Doel was te pleiten voor een noodplan om de gestegen kosten te drukken waar iedereen mee te maken heeft: de energieprijzen, de inflatie waardoor boodschappen flink duurder zijn geworden, de zorgkosten en de huren.

De SP stond er die dag niet alleen voor. Ook de FNV, 1e Kamerlid voor 50Plus Maarten van Rooijen, regisseur Eddy Terstall en cabaretier Teun van Elzen deden een duit in het zakje en spraken over de onacceptabel toegenomen prijsverhogingen en de toenemende armoede, terwijl de grote bedrijven megawinsten maken.

Tijdens het protest werd er een ‘boodschappenlijst’ van 125 meter lang voor het kabinet Rutte uitgerold, waarop boodschappen stonden van mensen uit het hele land.

Namens de SP Zeist David Tompot en Chimène van Lunteren afgereisd naar Den Haag. Op de Koekamp (vlak naast het Malieveld) vond het door de SP georganiseerde PrinsjesdagProtest plaats.

‘Nu is het genoeg’ was de slogan voor deze dag en met deze leus werd het protest voortgezet richting het kantoor van Kaag en het Torentje van Rutte, zodat de boodschap ook bij de verantwoordelijken voor dit afbraakbeleid terecht zou komen.

Chimène van Lunteren

U bent hier