h

NS medewerkers staken in Utrecht

5 september 2022

NS medewerkers staken in Utrecht

Foto: SP Zeist

Op dinsdag 30 augustus, midden op de ochtend, maar Utrecht CS is vrijwel leeg. De regionale staking van NS personeel heeft de NS doen besluiten om in het hele land de treinen stil te laten staan. "De NS is niet meer robuust. Andere lijnen gewoon laten rijden zonder Midden- Nederland aan te doen kunnen ze niet meer. Daarom is deze regionale actiedag dus uiteindelijk oorzaak van landelijk geen treinverkeer." Dit werd mij verteld door een van de FNV-ers in het actiecentrum. Hier wordt de vierde stakingsdag georganiseerd voor een betere beloning en een lagere werkdruk.

De SP-ZEIST wenste de stakers op CS succes en stak ze een hart onder de riem. De werkdruk bij NS is hoog door onvoldoende personeel en dat wordt ook weer veroorzaakt door het te lage loon, vooral voor beginnende NS medewerkers. De SP is tegen de verschraling van het OV en wil dat er een goed en betaalbaar OV komt. Ook hier op het station is de mening dat we "natuurlijk ook gaan naar het Prinsjesdag-protest op17 september in Den Haag". De koopkracht van mensen dient echt een boost te krijgen!

U bent hier