h

Pensioenfonds moet stoppen met investeren in fossiel

18 februari 2022

Pensioenfonds moet stoppen met investeren in fossiel

Als we een leefbare Aarde willen behouden, moet worden gewerkt aan de energietransitie. Helaas, het PensioenFonds Zorg & Welzijn te Zeist belegt nog steeds meer dan 4 miljard euro in de fossiele industrie. Dit terwijl we middenin de klimaatcrisis zitten en huishoudens van het gas af moeten. Om te voorkomen dat PFZW nog één dag langer door gaat met het verwoesten van onze toekomst werd op maandag 7 februari het terrein van PFZW afgesloten met een vreedzame blokkade door Extinction Rebellion.

Op de juiste locatie protesteren? Uiteraard wil ook de SP-Zeist dat het PFZW hun geld alleen maar belegd in duurzame bedrijven. Namens de SP-Zeist was bestuurslid Pieter Wout Duquesnoy aanwezig, ook om de betogers erop te wijzen dat ze, als ze echt bij het pensioenfonds willen demonstreren, ze volgende keer niet aan de Noordweg 150 moeten zijn, maar aan de Utrechtseweg 91.

U bent hier