h

Overlijden Ad Schiedon

15 februari 2022

Overlijden Ad Schiedon

Namens de SP-Zeist en Utrechtse Heuvelrug zijn Jan Voogdt, Pieter Wout Duquesnoy (bestuur) en Frank Roelants (oud voorzitter SP-UH) naar de crematie geweest van Ad Schiedon. Pieter Wout:  "Ad was er al bij toen ik ook actief werd, we hebben samen in het bestuur van de uitgestrekte SP-afdeling Zuid Oost Utrecht gezeten. Toen de fusie van Doorn, Driebergen, Maarn, Amerongen, Leersum en Overberg een feit werd en dus Utrechtse Heuvelrug ontstond, was Ad daar voorzitter van de Afdeling Utrechtse Heuvelrug, en later raadslid”. Ad was een baken en een inspiratie voor de hele regio van De Bilt tot aan Rhenen. Een man met een SP-hart van goud. Rust zacht Ad. "We wensen zijn familie veel sterkte toe de komende tijd", zegt Pieter Wout.

Ad Schiedon was als sociaal advocaat vanuit zijn werk actief voor mensen uit de onderkant van de samenleving. Een rasechte socialist, strijdend tegen vele problemen van het kapitalisme. Hij had veel kennis en was dan ook de perfecte man om cursussen over de SP en ons strijdplan te verzorgen, met mooie verhalen en goede inzichten. Hij zat samen met Sjoerd Uitslag in de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug en samen hebben ze ook de werkgroep en later SP-afdeling Wijk bij Duurstede vormgegeven. Daar was ook Gert de Heus bij betrokken, recent is die juist weer toegetreden tot het bestuur van SP-Zeist. Ad bleef actief voor de hele regio, onder andere in de SP-hulpdienst. Als er juridisch advies nodig was over uitkeringen of de sociale dienst, kon je altijd bij hem aankloppen. Op latere leeftijd is hij nog een studie Rechten gaan doen in Leiden. Dat kwam goed van pas en er waren maar weinig ambtenaren, waar Ad het niet van won.

Ad Schiedon zoals we hem ook kennen, als de rechter die misstanden aan de kaak stelt. De betreffende actie was gericht tegen Glaxo-Smith Kleine, die de patenten van een Aidsremmer niet wilde delen voor de vele slachtoffers van het HIV virus in Zuid Afrika.

U bent hier