h

De 'eindejaarsboodschap’ van David Tompot

29 december 2021

De 'eindejaarsboodschap’ van David Tompot

We leven in een warrige tijd. Een tijd vol met onzekerheden en gevaren, die veel ongrijpbaarder zijn geworden dan die ten tijde van de Koude Oorlog. Ongrijpbaar, zowel in het onmetelijke kleine van een virus, als in iets onmetelijk groots als klimaatverandering. De overstromingen in juli dit jaar in Valkenburg en de nog verwoestender vloedstromen met tientallen doden in de ons aangrenzende regio’s waren in meerdere opzichten grensoverschrijdend.

We kunnen muren oprichten, zowel binnen als tussen samenlevingen. Of we kunnen met elkaar, zonder groepen uit te sluiten, de strijd aanbinden.  Alleen door het laatste te doen zullen we als gemeenschap standhouden tegen deze onmetelijke en grensoverschrijdende gevaren.

U bent hier