h

Stemverklaring over voorstel maaltijd van Zeist

13 juli 2018

Stemverklaring over voorstel maaltijd van Zeist

In de raadsvergadering van 10 juli ligt het voorstel maaltijd van Zeist op tafel. Gevraagd wordt om als raad ideeën (recepten) op te halen vanuit de samenleving. Zonder kaders, zonder spelregels voor zowel inwoners als voor ons als gemeente. Ook is er niets bekend over budget. Hoeveel geld kan er worden uitgegeven? Waar kunnen we op rekenen en waarop juist niet?

Twee jaar geleden hebben wij de Z Battle gehad. Een experiment wat heeft laten zien dat het goed is om samen met je inwoners over de gemeente na te denken. Maar dat vooraf weten waar iedereen aan toe is heel erg belangrijk is. Belangrijk voor de uitvoerbaarheid en haalbaarheid. Maar bovenal belangrijk om te zorgen dat iedereen vooraf duidelijk weet waar je aan begint. Wat je ook van de uitkomsten verwachten.

Dit allemaal vinden wij niet terug in dit stuk. Tijdens de debatten werdt ons gevraagd los te laten. De sprong te wagen. En op zich zijn wij een avontuurlijke partij. Maar het voorstel is ons nu te vaag en te ondoordacht. Hierdoor denken wij dat er te grote verwachtingen worden geschept in onze samenleving.
Verwachtingen die wij niet waar kunnen maken.

Vertrouwen van onze inwoners vinden wij onwijs belangrijk. Te belangrijk om maar “los te laten” en mee “in het diepe te springen”. Daarom zullen wij niet met dit plan instemmen.

Reactie toevoegen

U bent hier