h

Stemverklaring over voorstel klimbos

13 juli 2018

Stemverklaring over voorstel klimbos

Het klimbos is een van de drie winnende ideeën uit de Z-battle. Een experiment zonder budget of richtlijnen. Iedere inwoner mocht met plannen komen en bij genoeg stemmen zou dit plan verder worden uitgewerkt en worden gerealiseerd (gefaciliteerd waar nodig door onze gemeente). De SP heeft tegen dit experiment gestemd.

Er was geen financieel kader, er was eigenlijk helemaal geen kader. Dit vonden wij niet oké. Bij een spel zijn spelregels nodig. Voor beide partijen. Dan weet men wat je kunt verwachten. Met het realiseren van de 3 winnende ideeen heeft deze Z-battle  (ervan uitgaande dat het voorstel van vanavond aan wordt genomen) de gemeente al ruim een half miljoen gekost.

Het plan wat vanavond op tafel ligt vraagt meerdere dingen. Bijvoorbeeld stem in met de komst van een klimbos. Dat vindt de SP een prima idee. Een klimbos, opgezet door een ondernemer in onze gemeente juichen wij toe! Extra leven in de brouwerij is nooit weg.
Maar het voorstel vraagt ook om 400.000 euro. Vier ton om als gemeente mede-eigenaar te worden. Om dus te investeren. Dit vinden wij een slecht plan. Er stond een ondernemer klaar om aan de slag te gaan maar het plan werd (meteen of in ieder geval veel te snel) gegund aan SRO. Het had onze gemeente geen 4 ton hoeven te kosten om dit idee te realiseren. En als onze gemeente minder alles zelf in de hand had willen houden, was dit klimbos er naar onze mening al lang geweest.

De ondernemer SRO is ook uitbater van ons zwembad. Echte ervaringen met een klimbos heeft deze ondernemer niet. Bovendien worstelt deze ondernemer op dit moment al om ons zwembad goed te voorzien van personeel. Zo ging het restaurant al meerdere keren eerder dicht vanwege personeelsgebrek.

Na alles te hebben afgewogen komt de SP tot de conclusie dat wij niet in kunnen stemmen met dit plan. Wij vinden het klimbos een zeer terechte winnaar, maar zien het niet als gemeentetaak (aangezien er dus meerdere partijen aangegeven hadden zelf hierin te willen investeren) om hier 400.000 euro gemeenschapsgeld in te steken.

Reactie toevoegen

U bent hier