h

Tour tegen Tihange

22 oktober 2017

Tour tegen Tihange

Op 30 oktober doet de Tour tegen Tihange ook Zeist aan. Om 13.30 zal de actiebus bij het pensioenfonds voor Zorg & Welzijn zijn. Kun je niet met de bustour mee, kom dan om 13.15 uur naar Utrechtseweg 91, daar verzamelen we samen met de actievoerder van de landelijke tour. Aanmelden kun je bij onze organisatie-secretaris Foppe de Haan (0spinboson@gmail.com).

De kerncentrales bij Doel en Tihange, die verouderd zijn en vele gebreken vertonen, draaien mede op Nederlands pensioengeld. Op 30 oktober gaat de SP met een bus langs bij de drie pensioenfondsen die het meeste geld hebben belegd in het bedrijf Engie. Dat zijn het ABP (116 miljoen), Zorg & Welzijn (34 miljoen) en Metaal & Techniek (63 miljoen). We gaan de pensioenfondsen duidelijk maken dat zij er alles aan moeten doen om zich als beleggers terug te trekken en er met ons voor te zorgen dat de centrales Tihange en Doel met pensioen gaan. We vertrekken om 9.00 per bus uit Heerlen en gaan langs bij pensioenfonds ABP (Heerlen), pensioenfonds Zorg & Welzijn (Zeist 13.30 uur) en het Pensioenfonds Metaal & Techniek (Den Haag 16.00 uur). Meld je aan via: hleeman@sp.nl

U bent hier