h

Stop de sleepwet!

16 september 2017

Stop de sleepwet!

De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel de sleepwet genoemd, breidt de rechten van de AIVD flink uit. Door deze wet mag de AIVD straks het internetverkeer op grote schaal aftappen. Op dit moment worden er handtekeningen opgehaald om een referendum aan te vragen over deze wet. Teken nu!

Door de nieuwe wet mag de AIVD vanaf 1 januari 2018 massaal de communicatie van smartphones, computers en al het andere internetverkeer van grote groepen onschuldige individuen onderscheppen. Het sleepnet wil dus zeggen dat grote hoeveelheden communicatie opgevangen worden, om er vervolgens doorheen te kunnen grasduinen, op zoek naar bekende of onbekende doelen, steekwoorden en dergelijke.

Wij zijn als partij tegenstander van deze wet, omdat deze een te grote inbreuk op de privacy van onschuldige burgers vormt. Wij staan hierin niet alleen. Onder andere de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en Amnesty International zijn tegen de wet. Er is daarom brede steun voor de oproep voor een referendum.

Om het referendum mogelijk te maken, moeten 300.000 handtekeningen opgehaald worden voor 16 oktober. Tot 15 september zijn er al ruim 50.000 handtekeningen opgehaald. Een mooi aantal, maar dat moeten er dus nog veel meer worden. Teken daarom direct, en vraag vooral vrienden, familie en kennissen om ook te tekenen!

Zie de site Geen Sleepnet! (opgezet door onder andere Bits of Freedom) en de site van Amnesty International voor meer informatie.

U bent hier