h

Hoog Kanje heeft succes

8 juli 2017

Hoog Kanje heeft succes

Foto: SP

De bewoners van de appartementen boven het winkelcentrum Kerckebosch hebben succes: de wethouder gaat voor ze bemiddelen met hun verhuurder De Elf Provinciën.

De appartementen hebben in al de jaren soms wel een likje verf gekregen, vertellen de bewoners die er al lang wonen. Maar kozijnen zijn rot, dus er moet echt iets gebeuren. De verhuurder start dan ook groot onderhoud en renovatie, waarbij ook asbest zal worden verwijderd. De verhuurder stelt zich echter ook keihard op: beschadigingen tijdens de renovatie zijn voor de kosten van de huurder, deze huurders moeten ook nog zelf sloopwerkzaamheden doen ter voorbereiding en zitten 3 weken zonder gas, water en deels elektriciteit.

Massaal zaten de bewoners van wie de woningen gerenoveerd worden dinsdagavond op de tribune van de raadszaal. De SP stelde daarin hun ingezonde brief aan de orde met de vraag aan college en raad "wat wij voor deze bewoners kunnen doen?" Fractievoorzitter Pieter Wout Duquesnoy: "De bewoners kunnen 3 weken niet normaal leven in hun woning, dat is niet normaal. De verhuurder weigert elke vorm van compensatie. Dat is belachelijk. De gemeente moet voor deze bewoners opkomen." Duquesnoy bood symbolisch een douchekop aan aan de burgemeester.

Zie ook het verslag van journalist Cazander van het AD.

Reacties

Beste SP,
Heel fijn dat het is aangekaart in de gemeenteraad, maar om nou direct te koppen met 'Hoog Kanje heeft succes' ....Is dat zo? Klinkt mooi naar de buitenwereld, maar het is nogal zuur voor de bewoners die vooralsnog nul op het rekest hebben gekregen! Ondanks bemiddeling. Vier weken zonder warm water, afvoer, wc en douche...in de dreunende herrie van sloophamers en pneumatische beitels. Asbestsaneringen, werkzaamheden aan het dak en aan de gevel er ook nog eens bij. Ongelooflijk dat een verhuurder hier geen vervangende woonruimte of een vergoeding tegenover zet!! En dat de bewoners hier zelf zo veel moeite doen om te krijgen waar ze recht op hebben is bewonderenswaardig, maar toch erg dat het nodig is. Ik zou de kop van het artikel veranderen zolang de bewoners nog steeds geacht worden 4 weken (of langer) in een bouwput te wonen en daar zelf nog flink voor mogen betalen ook.

Reactie toevoegen

U bent hier