h

Hart onder de riem

5 juni 2017

Hart onder de riem

Foto: SP

Afgelopen dinsdag werd bij de Weggeefwinkel in Vollenhove ingebroken. Omdat de Weggeefwinkel een belangrijke maatschappelijke functie vervult en volledig draait op vrijwilligers, gingen wij zaterdag 3 juni langs met taart om hen een hart onder de riem te steken.

De Weggeefwinkel is een plek waar geld geen rol speelt. Het sociale aspect en de ontmoeting zijn hier belangrijker dan materialisme en winst. Daarnaast vervult de Weggeefwinkel ook een maatschappelijke functie. Men kan elkaar hier ontmoeten en met elkaar in gesprek komen. Ook heetten de vrijwilligers nieuwe Nederlanders welkom en kunnen zij hen de eerste stappen wijzen in de wereld van de Nederlandse bureaucratie. De sociale raadslieden zitten er eens in de week en ook de wijkagent is er een vaste klant.

Oprichter Jantje Paasman en zijn team van vrijwilligers waren erg verrast met het bezoek en stelden het zeer op prijs. Bij de inbraak zijn alle deuren open gebroken en enkele ramen zijn gesneuveld. Buit hebben de inbrekers niet kunnen maken omdat er geen geld aanwezig is. Alle sloten en ramen zijn inmiddels weer hersteld. Dankzij de inzet van de vrijwilligers om dezelfde dag nog op te ruimen, kon de winkel op woensdag weer gewoon open. De winkel is open tot 16:00 op dinsdag, woensdag en zaterdag.

U bent hier