h

Geen eigen risico

22 februari 2017

Geen eigen risico

Foto: SP

Afschaffen eigen risico in de zorg en het stoppen van de marktwerking in de zorg, daar waren GroenLinks, PvdA en 50Plus het roerend met Emile Roemer eens. Dit was een duidelijke uitkomst bij het zorgdebat op 18 februari.

Zeker tienduizend mensen waren getuige van deze uitspraken en een groot deel van die tienduizend kon dan ook niet geloven dat Asscher en Klaver zich niet bij het Nationaal Zorgfonds wilden aansluiten. Zij zien nog andere kansen om de marktwerking teniet te doen, al zouden wij nog niet weten welke. Maar er was hier toch sprake van een gezamenlijke strijd, of op zijn minst was er sprake van toenadering.

Roemer stelde dat we niet meer in zee moeten gaan met de VVD, daar wordt Nederland niet beter van. Je mag wel zeggen dat op het Malieveld een kiem is gezaaid voor meer linkse samenwerking. En als dat echt zo komt, dan was ook de mars door Den Haag dit zeker waard. Zie ook de landelijke site voor een impressie van de dag.

Foto: SP

U bent hier