h

Jan Achterberg tijdelijk lid van rekenkamer zeist

2 juni 2016

Jan Achterberg tijdelijk lid van rekenkamer zeist

Bij elk groot onderzoek van de Rekenkamer Zeist worden ook twee wisselspelers gevraagd. Een burgerlid en een lid namens de raad.
In de afgelopen raadsvergadering is SP-fractieassistent Jan Achterberg verkozen om namens de raad te helpen met dit onderzoek.

Het onderzoek gaat kijken naar de prestatie-afspraken van de gemeente met de woningbouwcorporaties. Dit is een belangrijk onderzoek omdat met de recente wijziging van de woningwet ook de huurders hierbij meer invloed krijgen.

Foto: SP

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor deze taak, Jan?
"Beste mensen, Ik heb mij kandidaat gesteld, omdat ik in het verleden gewerkt heb in de stadsvernieuwing in utrecht. Ik was daar
opbouwwerker en had in die functie veel te maken met woningbouwverenigingen.
In het begin van de jaren negentig was
ik vanuit de woonconsumenten betrokken bij het opzetten van een nieuw woonruimte-verdelingssysteem.
In die tijd werden de woningbouwverenigingen ook meer zelfstandig. Er was een nieuwe
woningwet, die de corporaties meer  zelfstandig maakte en de gemeente een meer controlerende en regulerende taak gaf.
Vanaf ongeveer 1996 ben ik andere dingen gaan doen. Ik heb dus wel een link met  huisvesting maar sta nu niet meer midden in de hitte van de strijd. Toen ik hoorde van de vacature in de Rekenkamer, dacht ik dat dit, vanuit mijn verleden, goed is om te doen."

Reactie toevoegen

U bent hier