h

Ben Wiegers loopt mee met de Nacht van de vluchteling

22 mei 2016

Ben Wiegers loopt mee met de Nacht van de vluchteling

In de nacht van 18 op 19 juni aanstaande is het weer de Nacht van de Vluchteling.
Duizenden lopers gaan dan weer op weg om aandacht te vragen voor het vluchtelingen probleem wereldwijd en tegelijkertijd geld in te zamelen voor de Stichting Vluchteling.

Ben Wiegers, SP lid uit Zeist, loopt dit jaar ook mee.

Foto: SP
Waarom?
Omdat er wereldwijd op dit moment meer vluchtelingen dan ooit zijn, gevlucht voor geweld, zowel veroorzaakt door mensen als door de natuur. En het wordt met de dag moeilijker ergens veilig onderdak te vinden.

Wat zou u doen als uw huis (letterlijk danwel figuurlijk) in brand zou staan? Als u uw gezin niet meer de bescherming kan bieden die het nodig heeft?

Zou u op uw handen gaan zitten en zeggen: ach, zo is het leven? Of zou u op pad gaan om een betere kans op een goede toekomst te zoeken?

Er is dus nu meer dan voorheen noodzaak om voldoende aandacht te vragen voor de gehele vluchtelingen problematiek, en dat gaat verder dan wat u vandaag de dag in de krant leest.

Er is veel geld nodig om wereldwijd vluchtelingen een menswaardig (tijdelijk) onderdak te bieden.

SPONSORLOOP

En daarom loop ik mee. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Vluchteling.
Want als er iets is waar ik van overtuigd ben is het wel dat zolang er (structureel) vluchtelingen op de wereld zijn is er nog een boel onrecht dat die zelfde wereld uit geholpen moet worden.

En zolang dat nog niet is gebeurd moeten we ALLE vluchtelingen over de gehele wereld tenminste een menswaardig onderkomen kunnen bieden. Zoals primaire medische zorg en noodhulpgoederen zoals tentzeilen. Ook bij langdurige crises zorgt Stichting Vluchteling voor (nood)hulp, bijvoorbeeld met medische zorg of drinkwater- en sanitaire voorzieningen in vluchtelingenkampen. Maar ook helpen met het terugkeren naar huis, als de oorzaak van het vluchten is opgelost.

HELPEN DOOR BIJDRAGEN

Wilt u mij helpen met helpen?

Op www.nachtvandevluchteling.nl/benwiegers kunt u mij sponsoren.
Alle bedragen zijn meer dan welkom en dragen allemaal bij aan het een stukje mooier maken van onze wereld.
Alvast super bedankt!

Reactie toevoegen

U bent hier