h

Hoorzitting over buslijnen Syntus

18 maart 2016

Hoorzitting over buslijnen Syntus

Donderdagavond 24 maart zal gedeputeerde Verbeek en een afvaardiging van Syntus de nieuwe buslijnen toelichten. De aanpassing van lijn 81, die niet meer van Austerlitz langs de algemene begraafplaats naar het ziekenhuis rijdt is de belangrijkste. Maar ook lijnen 52/53 en lijn 74 wordt minder. Deze informatieavond zou oorspronkelijk alleen voor de raad zijn.

Doordat de SP in de raadsvergadering vragen heeft gesteld over de openbaarheid van de bijeenkomst is er op het SP-verzoek besloten dat ook organisaties zoals GPPZ en Austerlitz belang mogen aansluiten. En kunnen alle burgers ook bij deze hoorzitting aanwezig zijn. De avond is in het raadhuis en start om 20.00 uur en zal ongeveer een uur duren.

In de uitnodiging van de gemeente staat het volgende: "Als concessieverlener van het openbaar vervoer stelt de provincie Utrecht jaarlijks twee vervoerplannen vast, die vervolgens ter consultatie aan onder andere de gemeente Zeist worden voorgelegd. Per 11 december 2016 wil Qbuzz een aantal systeemwijzigingen doorvoeren en zal Syntus in plaats van Connexxion het streekvervoer gaan verzorgen. Hoewel de formele consultatie van de ideeën van Qbuzz pas rond de zomervakantie van 2016 zal plaatsvinden is het verstandig om nu alvast kennis te nemen van deze ideeën.
Op donderdagavond 24 maart 2016, van 20.00 tot 21.00 uur willen wij met u in gesprek over de komende wijzigingen in het bussysteem van Zeist. Onze ambtenaren doen dit samen met collega’s van de provincie en de vervoermaatschappijen.

Foto: SP

Tijdens die avond komt gedeputeerde Verbeek-Nijhof met Syntus de nieuwe concessie toelichten, waarbij zij vooral ingaan op de wijzigingen mbt lijn 81. Daarna zal Qbuzz u informeren over de mogelijke wijzigingen op de lijnen die zij verzorgen, onder andere de optimalisatie lijnvoering De Dreef (52/53) met behoud van huidige frequentie en verminderen dalfrequentie lijn 74".

Reactie toevoegen

U bent hier