h

Red de Zorg na de zomer nog sterker en groter

3 augustus 2015

Red de Zorg na de zomer nog sterker en groter

Dit kabinet bezuinigt miljarden op de zorg. De gevolgen daarvan zijn voor vele kwetsbare mensen nu al pijnlijk voelbaar. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, in de knel zitten als jongere, gehandicapt zijn of psychiatrische hulp nodig hebben, krijgen niet langer de zorg die ze nodig hebben. Dit kan niet. Daarom was ook de SP Zeist op Belcour op de laatste zaterdag van juli.

"Ik vind het zo bewonderenswaardig dat jullie hier op Belcour flyeren", zo sprak mij een ambtenaar van de gemeente Zeist toe. En die bewondering was nog wel in juni, met een lekker zonnetje. Hoe anders was het op 25 juli, met de storm. Maar de boodschap is belangrijker dan een uit de hand gelopen zomerstormpje. Op 19 juni nam staatssecretaris van Rijn de Volkspetitie Red de Zorg in ontvangst. De volkspetitie is op 1 mei gestart en in 6 weken door meer dan 700.000 Nederlanders ondertekend.

Met de Volkspetitie roepen de ondertekenaars de verantwoordelijk staatssecretaris op om nog voor Prinsjesdag in te grijpen en de bezuinigingen te stoppen. Er is veel steun van organisaties en prominenten. Naast uiteraard de SP ook Omroep MAX, seniorenvereniging KBO-Brabant en het Landelijk Overlegorgaan Cliƫntenraden, Arie Boomsma, Albert Verlinde en Humberto Tan. Dit signaal mag niet genegeerd worden. Staatssecretaris van Rijn heeft aangegeven met FNV en CNV het gesprek aan te willen gaan over de eisen van de Volkspetitie. We stoppen niet voordat de zorg gered is. Daarom organiseren we op 12 september de grote Red de Zorg demonstratie in Amsterdam. Kom ook en geef je daarom op!

De FNV zorgt voor vervoer. Houd de website van de FNV in de gaten voor meer informatie.

U bent hier