h

Strijd voor goede zorg

6 juni 2015

Strijd voor goede zorg

Op de laatste zaterdag van de maand stonden we zoals altijd weer in het centrum. Deze keer niet op Belcour, daar was namelijk een duurzaamheidsmarkt. Met 5 SP-ers hebben we, voor de grote boom bij de 1e Hogeweg, handtekeningen opgehaald voor de nationale volkspetitie die de FNV en CNV is gestart voor het behouden van goede kwaliteit in de zorg. Alleen al deze middag hebben we hiervoor 225 handtekeningen opgehaald.

 

Deze regering bezuinigt immers miljarden op de zorg. En dat doen ze door verzorgingstehuizen te laten sluiten en ondertussen ook op de thuiszorg te bezuinigen, zelfs mensen met mantelzorg worden gekort op hun toeslagen. In de psychiatrische hulp wordt flink bezuinigd. Daar zien we de gevolgen al van, zoals een flinke toename van incidenten met verwarde mensen die zichzelf of anderen schade kunnen berokkenen. In 2013 berekende de FNV dat door de bezuinigingen van deze regering van VVD en PvdA (met gedoogsteun van D66, ChristenUnie en SGP) er in totaal 50.000 banen zouden verdwijnen in de zorg. En tot nu toe heeft het er alle schijn van dat deze voorspelling uit gaat komen.

Pieter Wout Duquesnoy, fractievoorzitter SP-Zeist: "dat waren ook de schrijnende gevallen, die ik weer een aantal heb gehoord. Thuiszorgers, die hun baan kwijtraken. De oorzaak is de bezuiniging en het feit dat thuiszorgorganisaties bijna geen vaste contracten meer willen bieden. Veel mensen wilden tekenen omdat ze zelf met zorg te maken hebben en zij het zien verslechteren".

 

 

Om de regering op te roepen hiermee te stoppen en weer te gaan investeren in de zorg, wil de FNV tot half juni in totaal 300.000 handtekeningen ophalen. En het goede nieuws is, is dat dit doel eind mei al is behaald! De petitie loopt natuurlijk gewoon door, en daarom tellen die ruim 200 handtekeningen uit Zeist ook hard mee. De SP-afdelingen in het land hebben inmiddels ruim 20.000 handtekeningen op straat opgehaald. Met dit tempo moet het mogelijk zijn om half juni de half miljoen handtekeningen te halen! Als u nog niet getekend heeft en dit nog wilt doen, kan dit op www.fnvvoorzorg.nl

U bent hier