h

SP strijdt voor goede zorg

24 juni 2015

SP strijdt voor goede zorg

700.000 handtekeningen, zoveel zijn er in anderhalve maand opgehaald door de vakbonden, deze zijn op 19 juni aangeboden aan Van Rijn. Voor de volkspetitie FNVVoorZorg.nl zijn, naast uiteraard alle electronische steunbetuigingen, door de SP-Zeist ruim 300 handtekeningen opgehaald.

Op de laatste zaterdag in mei, deze keer bij de grote boom bij de 1e Hogeweg, kwamen veel mensen tekenen. En nog zeker 75 zijn allemaal persoonlijk opgehaald door een SP-thuiszorger in Zeist, waarvoor hulde. Juist die thuiszorgmedewerkers zien nu al de problemen onstaan bij mensen die de zorg nodig hebben.

Deze regering bezuinigt immers miljarden op de zorg. En dat doen ze door verzorgingstehuizen te laten sluiten en ondertussen ook op de thuiszorg te bezuinigen, zelfs mensen met mantelzorg worden gekort op hun toeslagen. In de psychiatrische hulp wordt flink bezuinigd. Daar zien we de gevolgen al van, zoals een flinke toename van incidenten met verwarde mensen die zichzelf of anderen schade kunnen berokkenen. In 2013 berekende de FNV dat door de bezuinigingen van deze regering van VVD en PvdA (met gedoogsteun van D66, ChristenUnie en SGP) er in totaal 50.000 banen zouden verdwijnen in de zorg. En tot nu toe heeft het er alle schijn van dat deze voorspelling uit gaat komen.

U bent hier