h

Drempels in Zeist

21 juni 2015

Drempels in Zeist

De rekenkamer heeft een rapport gemaakt over de verkeersdrempels in Zeist. Een eerste ronde tafel in de gemeenteraad leverde wat discussie op: is het nu verkeersremmend of snelheidsremmend? En hoeveel verschillende drempels en paaltjes mag je hebben?

De SP heeft al eerder gesteld dat je verkeersdrempels en andere snelheidsremmers altijd goed moet bespreken met de buurt. En dat je zo veel mogelijk uniformiteit moet aanhouden, dat komt de veiligheid ten goede. Daarop zal in het najaar zeker nog discussie met de wethouder komen, want die is juist voorstander van allerlei soorten uitvoeringen.

De wethouder wil ook niet de bestaande drempels meer uniformeren, want hij zegt dat er steeds weer nieuwe regels komen. Op de vraag van de SP hoevaak die richtlijnen dan wel veranderen, wist de wethouder het antwoord niet. Een deskundige wist te vertellen dat het rijksboek met de regels al heel veel jaar vrijwel niet veranderd is. Een andere zaak is dat het erg onduidelijk is wat precies de kosten zijn van de maatregelen. Na de vakantie volgt het raadsvoorstel en het debat. We zijn benieuwd over welke drempels we nog zullen struikelen.

Foto: SP

U bent hier