h

Bed, bad en brood

21 januari 2015

Bed, bad en brood

Het jaar 2015 is gestart en uiteraard was er op de eerste zondag weer de maandelijkse wake (www.wakezeist.nl). Met als thema "laat alles achter en begin maar opnieuw... (maar hoe?)". Inderdaad, want hoe gemakkelijk is het om een nieuw leven te beginnen in een nieuw land. Een nieuw leven, dat vaak wordt tegen gehouden door regels. Er zitten uitgeprocedeerde asielzoekers in Kamp Zeist, nog steeds, en dat komt vanwege die regels. Maar als dat zo nog steeds gebeurd, dan zijn die regels niet goed.

Daar kwam Teeven ook achter deze maand. Bed, bad en brood is echt het minimale dat we mensen moeten bieden. Ook als ze uit Kamp Zeist geklinkerd worden. Vele burgemeesters van gemeenten in Nederland
roepen dat al geruime tijd. De VN bekritiseerd de  opstelling van teeven om niets te doen voor opvang door gemeentes. En hij is op de vingers getikt door het Europees Comite voor Sociale rechten.
Uiteindelijk moest er een rechtzaak komen om Teeven op het goede spoor te zetten en hij heeft dan ook tijdelijke steun toegezegd. Die zaak is dus nog niet klaar.

Foto: P. W. Duquesnoy / Pieter Wout zelf gemaakt

En ook komen er nu al berichten naar buiten dat in de gesloten opvang van Kamp Zeist zelfmoordpogingen worden ondernomen. In de Tweede Kamer heeft dit inmiddels tot vragen geleid, zie deze
vragen van kamerlid Voordewind.

Dit dus allemaal in ons Kamp Zeist. Het is niet vreemd dat de wakes doorgaan en er dus ook weer in februari een wake is. Kom allen op 1 februari om 16.30 uur naar de hoofdingang van Kamp Zeist aan de Richelleweg 13 te Soesterberg. Neem bloemen en licht mee.

Foto: P.W. Duquesnoy / Pieter Wout zelf gemaakt

Reactie toevoegen

U bent hier