h

Best wel trots

9 november 2014

Best wel trots

Op 1 november vond in het partijkantoor de Moed in Amersfoort de regioconferentie plaats. Onderwerp van deze regioconferentie was het vaststellen van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten verkiezingen van 18 maart 2015.

Ik was daar samen met drie andere afgevaardigden uit onze afdeling aanwezig om onze wijzigingsvoorstellen in het verkiezingsprogramma te verdedigen. De afdeling Zeist had vooraf al een flink aantal wijzigingsvoorstellen 'binnengehaald,' maar er waren er nog een aantal waar naar onze mening over gestemd moest worden.

Van de wijzigingsvoorstellen die niet al meteen door de programmacommissie waren overgenomen, zijn er uiteindelijk nog twee door de vergadering aangenomen, naast een aantal voorstellen van andere afdelingen. Hierna zijn verkiezingsprogramma en kandidatenlijst door een ruime meerderheid van de afgevaardigden aangenomen. Een bijzonder onderhoudende dag, met voor mij nog een totaal onverwachte gebeurtenis.

Tijdens een korte onderbreking van de vergadering werd de groep door onze fractievoorzitter Pieter Wout toegesproken. Ik was nietsvermoedend, want ik was ervan overtuigd dat het iets te maken zou hebben met een politieke kwestie naar aanleiding van de begrotingsvergadering waar hij eerder die week had deelgenomen. Maar doordat mijn naam herhaaldelijk genoemd werd, kreeg ik het idee dat er iets anders aan de hand was.

Niet veel later werd ik naar voren geroepen, en werd mij door de regiovertegenwoordiger Koen Verhofstad de Zilveren Tomaat opgespeld.

En partijgenoten......... ik weet best waar ik dit aan te danken heb, maar toch voel ik mij vereerd dat het bestuur dit, namens jullie voor mij in petto had. Daarom wil ik jullie en het bestuur hierbij bedanken voor alle jaren waarin jullie vertrouwen in mij hebben gehad, in mijn functies als fractievoorzitter en afdelingsvoorzitter. En jullie zijn nog niet van me af, want momenteel ben ik de penningmeester van de afdeling -- een hartstikke trotse penningmeester!

Jan Voogdt

U bent hier