h

Meldpunt geopend over re-integrtiebedrijf Workfast

7 mei 2014

Meldpunt geopend over re-integrtiebedrijf Workfast

De SP-afdeling Zeist opent een meldpunt voor verhalen van burgers over hun ervaringen met het re-integratiebedrijf Workfast. Daarnaast heeft SP-gemeenteraadslid Annemieke Pluijgers vragen gesteld aan het college over Workfast en diens werkwijze in de Gemeente Zeist. Dit naar aanleiding van de uitzending van EenVandaag op 7 april.

In het tv-programma kwam naar voren dat het particuliere re-integratiebedrijf Workfast gebruik zou maken van kleineren en soms zelfs dreigen met korten op een uitkering wanneer werkzoekende niet fulltime bereikbaar zouden zijn en iedere dag 5 keer solliciteerden.

Pluijgers vroeg het college of er klachten zijn binnengekomen over de werkwijze van Workfast en ook vroeg ze naar de duurzaamheid van de banen die mensen hadden gekregen.
Na het schriftelijk indienen van de vragen in de raad heeft de SP-afdeling van Zeist een meldpunt geopend voor verhalen van burgers over hun ervaringen met het bedrijf Workfast.

Annemieke Pluijgers: "Uiteraard hopen wij dat de zaken die besproken zijn in het programma EenVandaag in Zeist niet hebben plaatsgevonden. Dus dat dit bedrijf onze burgers netje behandeld en, zoals zij zelf  verkondigen op de website, hebben geholpen en gemotiveerd in de lastige zoektocht naar een baan. Helaas hebben wij ook van verschillende andere afdelingen van de SP hele vervelende en soms schrijnende verhalen gehoord over de werkwijze van Workfast.

Graag komen wij in contact met mensen die met het re-integratietraject van de gemeente Zeist in aanraking zijn gekomen of nog steeds in dit traject zitten. Wij als SP zitten in de raad om de stem van de burger over te brengen. Dit is iets wat het nieuwe college ook enorm promoot in het nieuwe akkoord en waar wij graag aan meewerken.
Het integratietraject is een taak van de gemeente en wij vinden dat vanuit de gemeente respect voor de burger altijd voorop moet staan. Als dit niet zo is staan wij vooraan om er voor te zorgen dat respect weer
leidend wordt!

Iedere burger die met het re-integratietraject van de Gemeente Zeist te maken heeft gehad (met name Workfast) en graag zijn of haar verhaal wil doen kan contact opnemen met de fractie van de SP Zeist.

Uiteraard wordt uw verhaal anoniem en na toestemming en in goed overleg door de SP Zeist gebruikt.

Annemieke Pluijgers
Annemieke.pluijgers@gemeenteraadzeist.nl
06 22698882

Pieter Wout Duquesnoy
Pieterwout@tomaatnet.nl
06 29430795

U bent hier