h

SP neemt niet deel aan verkiezingswinkel op Belcour

7 maart 2014

SP neemt niet deel aan verkiezingswinkel op Belcour

"De SP heeft besloten niet mee te doen aan de verkiezingswinkel", zo staat het in het persbericht van de gemeente Zeist. De SP kiest ervoor, zoals het vertrouwd is voor alle Zeistenaren, om voor alle bewoners open te staan voor gesprekken en informatie bij de SP-caravan en tijdens de SPeedates.

Op 8 maart is de SP in Zeist West en bij de Clomp te vinden, op 15 maart staat de caravan weer op Belcour. Daarnaast zulle we overdag en in de avonden in de verschillende wijken van Zeist zijn met onze verkiezingsinformatie. En natuurlijk kunt u terecht op zeist.sp.nl voor informatie en contactgegevens. Spreek een boodschap in op 030-6959716 en we nemen met u contact op.

Belangrijk voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart is dat alle Zeistenaren gaan stemmen. "Thuisblijven helpt niet" zegt fractievoorzitter en lijsttrekker Pieter Wout Duquesnoy, "vooral niet als u boos bent op de politiek of teleurgesteld bent in de politiek. Om zoveel mogelijk mensen informatie te geven over de Zeister politiek en zo veel mensen naar de stembus te trekken, dat is een goed streven dat ook met de verkiezingswinkel wordt bereikt. De verschillende politieke partijen staan echt niet unaniem voor dezelfde oplossingen. Daarnaast vindt de SP het niet juist een cadeau aan te nemen van een van de eigenaren van de winkels op Belcour. Al meer dan een jaar praat de gemeenteraad over de leegstand en dat daar wat aan moet gebeuren. Nu kan dat plots wel, voor 1 winkelpand en precies in de hoogtijdagen van de verkiezingen. Gratis. Maar ondernemers in Zeist krijgen deze zelfde gift niet van de verhuurder en een maatschappelijk initiatief als de weggeefwinkel wordt het ook niet gegund.

De SP is van mening dat het goed is dat mensen in deze verkiezingswinkel, tijdens de openingstijden, bijvoorbeeld de stemwijzer kunnen invullen. Maar dit is ook op vrijwel alle dagen mogelijk bij de bibliotheek een klein stukje verderop. Pieter Wout Duquesnoy: "Omdat thuisblijven niet helpt raad ik u vooral aan om op 19 maart SP te stemmen. Maar stem in ieder geval!". En uiteraard staat de SP, ook na 19 maart, vertrouwd elke laatste zaterdag op Belcour van 11.00 tot 14.00 uur.

U bent hier