h

Na 99 keer waken

30 januari 2014

Na 99 keer waken

Januari startte voor Kamp Zeist en de daarin onschuldig opgesloten mensen met de 99-ste wake. En met de mededeling dat in de oude, provisorische cellen Syrische vluchtelingen zullen worden opgevangen. De cellen in de barakken buiten het ommuurde gedeelte worden in februari geschikt gemaakt als vluchtelingenopvang.

Zo'n 250 vluchtelingen, vooral uit Syriƫ, zullen daar dan door het COA worden gehuisvest. Prikkeldraad wordt verwijderd, tralies moeten weg en de sloten op de celdeuren gaan verdwijnen. Amnesty International Nederland en de lokale Raden voor Kerken zien wel dat opvang nodig is maar zijn niet overtuigd dat kamp Zeist nu zo'n goede oplossing is. Tijdens de 99-ste wake is door Amnesty dan ook de volgende verklaring voorgelezen:

Amnesty International: Ongepaste tevredenheid over middelmaat bij hulp Syriƫrs

Op 2 februari is het zover, dan is het de honderste wake bij Kamp Zeist. Met een speciale wake deze keer, zie http://www.wakezeist.nl/

In Soesterberg, 2 februari om 16.30 uur (start deze keer bij Oriental Swan, Rademakerstraat 2) stille tocht en wake (deze start 17.00 uur bij Kamp Zeist, Richelleweg 13 te Soesterberg).

U bent hier