h

Rondje tomaat, raad 19 november 2013

20 november 2013

Rondje tomaat, raad 19 november 2013

In de raad van 19 november heeft het college gekozen om een aanpassing van een bestemmingsplan ter besluitvorming neer te leggen. Omdat de Raad van State een deel van een bestemmingsplan heeft afgewezen moet er een reparatie komen. Maar, dat had al in de zomer klaar moeten zijn. “Neen, we willen ook nog wat andere wijzigingen doen, dus we kunnen best veel te laat dit vaststellen”. Een vreemde opstelling, waarom niet meteen die reparatie doen en de gewenste aanpassingen op een later moment? Dan unnen die aanpassingen ook gewoon in de inspraak, dat was de nette methode geweest, zegt de SP hierbij.

Neen, dan het plan om het kantoor van het oude arbeidsburo om te zetten naar apartementen. Dat is wel slim, en dan is het zaak hier niet teveel tijd overheen te laten gaan. Een mooie plek voor een aantal woningen, zonder dat er drastische aanpassingen noodzakelijk zijn.

Ook wil men dat de stad Utrecht voor het gezondheidsbeleid toetreedt tot de GGD Midden Nederland. Die GGD is, net als andere organisaties als veiligheidsregio en milieudienst alleen maar steeds groter aan het worden. Als gemeente heb je er steeds minder over te zeggen. Daarnaast was de fusie tot de veiligheidsregio al “geregeld” voordat alle arbeidsovereenkomsten geregeld waren en wordt er nog steeds geruzied over bijvoorbeeld de brandweerpost Den Dolder. En bij de milieudienst heeft het hele fusieplan tot een financieel debacle geleid. Wanneer dringt het tot de overheid door dat die fusies niet de juiste weg zijn?

U bent hier