h

Rondje tomaat - raad september 2013

2 oktober 2013

Rondje tomaat - raad september 2013

Het was geen erg volle raad, deze keer. Een afscheid van Dirk Gudde, die zich vooral een conversatie met oud-SP-raadslid Jeanette de Jong nog wist te herinneren. Daarnaast was het raadsvoorstel over het Enecoterrein juist afgevoerd van deze agenda, dat komt mogelijk in een later stadium aan de orde.

Een punt over de aanpassingen van winkelcentrum Belcour stond wel op de agenda, namelijk om de puien aan de V&D-zijde van Belcour te verplaatsen. Zodat de overkapping voor de winkels weggaat en de winkelruimte groter wordt voor de verschillende winkels. Het lijkt een prachtig idee, maar dat is het niet.

Naast het feit dat je niet meer droog kan wandelen bij een regenbui, moeten de gevestigde winkeliers voor die extra meters ook extra huur betalen. Die extra meters hebben ze niet nodig, bleek uit een rondgang die fractievoorzitter Pieter Wout Duquesnoy langs al deze winkeliers heeft gedaan. Sommige merken zelfs op dat ze door die extra kosten het mogelijk niet meer kunnen bolwerken. Een slecht plan dus, en daarom heeft de SP dit voorstel niet gesteund.

Zowel het doorwerkingsonderzoek van de rekenkamer, als het nieuwe onderzoek van de rekenkamer staat de SP wel aan. Met name het feit dat de rekenkamer voor haar nieuwe onderzoek bij de burgers te raden gaat is een goed plan. Zelfs als er, vanwege het soort onderzoek, geen burger-wisselspeler wordt ingezet.

U bent hier