h

Vreemdland: Sharon Gesthuizen bij Kamp Zeist

10 juli 2013

Vreemdland: Sharon Gesthuizen bij Kamp Zeist

Vreemdland organiseerde een fietsronde door midden Nederland. Met de start op Amsterdam Amstel, een tussenstop bij detentiecentrum Kamp Zeist en de eindmanifestatie bij het detentiecentrum Schiphol. Op deze manier hebben zij aandacht gegeven aan de situatie van onschuldig opgesloten vluchtelingen, met het motto Spring op je fiets voor een humaner detentiebeleid.

Onder de ruim 50 fietsers bij Kamp Zeist was ook SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. Zij reed de tocht met haar dochter op een spectaculaire tandem. De SP Zeist had een interview met Sharon, waarom zij meerijdt met deze wielerronde?

(techniek Reyn Schuurman)

Drinken en eten uitdelen

De SP Zeist heeft ook, als steun aan de onverzettelijke en rechtvaardige fietsers, drinken en eten uitgedeeld op de pitsstop Kamp Zeist en natuurlijk wilden wij aan iedereen vertellen over dit detentiecentrum en wat de SP Zeist, samen met de Raad van Kerken van Soest en Zeist, hiertegen onderneemt. Zoals de wake, die op 7 juli alweer plaats vond, een dag na de wielerronde. Bij deze wake aandacht voor de actie Vreemdland en ook veel aandacht voor kinderen. Wat doet opsluiting voor de kinderen van vluchtelingen, maar ook, wat doet een uitzetting naar het land van herkomst? Voor de kinderen is dit niet eens hun land van herkomst, zij zijn echte Nederlandse kinderen, ontheemd in het moederland van hun ouders. Op woensdagavond wordt een serie uitgezonden, die hier aandacht aan geeft. Uitgezet is een zeer indringende documentaire, het kijken zeker waard. De verhalen hebben ook op de wakers een diepe indruk achtergelaten. Aandacht voor de onschuldig opgesloten vluchtelingen blijft nodig, zo zal op 4 augustus om 16.30 uur er weer een wake zijn.

Wake op 7 juli

U bent hier