h

Vluchteling op de fiets

16 juni 2013

Vluchteling op de fiets

Er is momenteel veel te doen over de vraag hoe humaan onze vreemdelingen-bewaring is. Die vragen zijn terecht. Vluchtelingen horen niet in een cel, maar in een opvangcentrum. Daar kunnen ze bijkomen en hun verhaal wordt gehoord. Om hier aandacht aan te geven zijn er wakes bij Kamp Zeist, elke eerste zondag van de maand om 16.30 uur. Op 20 juni 2013 is er een speciale wake, deze start om 16.00 uur, bij Kamp Zeist.

20 Juni is wereldvluchtelingendag of “Internationale Dag van de Vluchteling”, deze dag is ingesteld door de VN. Er is internationaal aandacht voor het lot van vluchtelingen. Ook in de provincie Utrecht en speciaal gericht op Kamp Zeist.

Die dag wordt een fietstocht georganiseerd langs oude en nieuwe plaatsen van migratie in Utrecht en omgeving. U kunt onderweg op bezoek bij de Vrolijkheid in het AZC in Utrecht, de tocht gaat langs het STIL, (Steunpunt Illegalen). Ook kunt u een rondleiding krijgen in de Doopsgezinde Kerk, bij de Evangelische Broedergemeente in Zeist. Bij de pleisterplaats 'De Rijdende Kerk' kunt u verhalen horen over de situatie in Syrië, maar ook over Afrikaanse vluchtelingen. U kunt hier iets eten en drinken. De tocht wordt afgesloten met een wake bij de vreemdelingengevangenis in Zeist. Dit is zo’n 25 kilometer in totaal.

De fietstocht start vanaf het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland. Tussen 09.30 en 11.30 uur krijgt u hier een route beschrijving, informatie en een voedselpakketje.
U moet zich wel van te voren opgeven, dit kan door te mailen naar g.werkman@kerkinactie.nl of door te bellen met (030) 880 17 56.
U kunt hier meer informatie krijgen.
Wie wil, kan zich ook nog opgeven om in de avond de voorstelling te bezoeken “As I left my fathers house”. Deze voorstelling is georganiseerd door het UAF.

De wake bij het Detentiecentrum begint rond 16.00 uur en wordt verzorgd door de Raden van Kerken van Zeist en Soest. Iedereen is welkom op de Richelleweg 13 te Soesterberg.

U bent hier