h

Schaepmanlaan de maat genomen

11 mei 2013

Schaepmanlaan de maat genomen

Bij het bestemmingsplan Schaepmanlaan heeft het college ook een reactie gegeven op de vraag van een van de bewoners aan de Schaepmanlaan. De grote tuinen worden flink ingekort, daarover hebben de gezamenlijke bewoners een afspraak gemaakt met de woningcorporatie. Maar dat hoef je natuurlijk nog niet leuk te vinden, vooral als een prachtige vijver hiervoor moet verdwijnen.

De bewoner stelt dat hij 2/3 van zijn tuin aan de achterkant kwijt raakt en vraagt hiervoor aandacht. Let op de reactie van het college "u verliest 1/3 van uw tuin. Dat is zo overeengekomen met de woningcorporatie en daar heeft u voor getekend. Daar hebben wij niets mee van doen."
Met zo'n antwoord voel je je in het ootje genomen en zelfs bij mondelinge vragen van de SP bleef het college bij het antwoord. Nu heeft de SP geen meetlat van vele tientallen meters, dus heb ik het maar gemeten in passen. De oorspronkelijke achtertuin was 39 passen (ruim 35 meter), wat er nu nog was is zo'n 12 passen. Let wel, bij de renovatie wordt het huis naar achter uitgebreid en gaat er nog 3 meter vanaf, maar aan de achterzijde van de tuin wordt het pad straks nog een meter of 4 naar achteren gelegd. We kijken niet op een voetstap meer of minder, er blijft 13 meter tuin over (dat schrijft de woningcorporatie ook).
Nu komt het college met het antwoord dat de "hele tuin" wordt bedoeld, dus ook de tuin aan de voorzijde van de huizen. En ja, dan klopt het verhaal van ongeveer 1/3 deel verdwijnen wel, als je gewoon de hele lengte rekent. Maar zowel in de vraag van de bewoner als in alle stukken van de woningcorporatie en de overeenkomst met de bewoners wordt die voortuin genoemd. De woningcorporatie stelt gewoon wat er overblijft, namelijk 13 meter. De gemeente doet of haar neus bloed, maar zij is op de proppen gekomen met "de gehele tuin" en heeft dit nooit fatsoenlijk uitgelegd aan de bewoner. Komt het college echt dichterbij de burgers? Ik twijfel nogal, het kan best zijn dat het college zich al meters dichterbij waant, maar houdt in de gaten dat ze nogal op een vreemde manier afstanden meten.

situatie aan de Schaepmanlaan

U bent hier