h

Thuiszorg: SP op Belcour

3 april 2013

Thuiszorg: SP op Belcour

Zoals elke laatste zaterdag van de maand stond de SP caravan weer naast de fontein op Belcour. Aandacht voor de lokale zaken net als anders. Maar speciale aandacht aan de grote zorgmanifestatie op 6 april. We hebben mensen opgeroepen om met de SP naar deze, door de vakbonden georganiseerde "Mars voor de Thuiszorg". Deze mars start op het Malieveld om 12.00 uur. Via www.strijdvoorthuiszorg.nl kun je je opgeven, er wordt ook busvervoer geregeld. De SP Zeist zal daar uiteraard ook aanwezig zijn.

De uitkleding van de thuiszorg moet een halt worden toegeroepen. Thuiszorg wordt steeds belangrijker, omdat bijvoorbeeld steeds meer mensen niet in een verzorgingstehuis mogen verblijven. Maar door steeds minder geld te geven, verworden de echte thuiszorgbanen tot schoonmaakwerk. Dat is niet wat thuizorg moet zijn. Ook burgemeester Koos Jansen kwam bij de SP-stand. Net hersteld van een flinke griep, dus hij heeft al ervaring dat je dan zeker zorg nodig hebt.

Op Belcour hebben we deze zaterdag handtekeningen opgehaald en de mensen onze zorgkranten aangeboden. En natuurlijk de oproep voor 6 april in Den Haag. Gesteund door SP, GL, Kansplus en Unie KBO hopen we samen met de AbvaKabo op een grootse opkomst.

Kijk ook naar dit interview met SP zeist fractievoorzitter Pieter Wout Duquesnoy.

U bent hier