h

SP Zeist Bezuinigen op de thuiszorg ? Stop eerst de verspilling in de thuiszorg

3 april 2013

SP Zeist Bezuinigen op de thuiszorg ? Stop eerst de verspilling in de thuiszorg

Incontinentieproducten vallen onder de hulpmiddelenwet en worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze gratis zijn.
Bij de weggeefwinkel van de SP Zeist werd onlangs een partij Incontinentie mareriaal gebracht. De pakken maandverband zijn inmiddels vergeven aan dames van de voedselbank Zeist. De pakken incontinentie luiers voor volwassenen: daar is wat raars mee aan de hand.
De apotheek wil ze niet hebben omdat de verpakking van sommige pakken licht beschadigd is, een thuiszorgorganisatie wil ze niet hebben want als ze dergelijke spullen op moeten halen kost dat tijd die zij niet vergoed krijgen.

De leveranciers bezorgen ze nl gratis thuis. We kregen nog net niet het advies ze in de container te gooien, iets wat vermoedelijk bij huisontruimingen na overlijden dus wel gebeurd.
Aan de vooravond van de grote landelijke demonstratie op 6 april tegen bezuinigingen in de thuiszorg vonden wij een goede bestemming voor de partij incontinentie materiaal.
Vrijwilligster Caroli Wansink van Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiƫne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby's levend en wel tegen zich aan kunnen drukken.

Stichting Baby Hope is medio 2003 opgericht door een moeder die haar ongebruikte kraampakket niet wilde weggooien. Baby Hope is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van 320 inzamelingspunten door heel Nederland. Daarmee ondersteunt de stichting maar liefst 15 kraamprojecten in 12 landen!
Hoe nobel een stichting als Baby Hoop ook is; Als SP geven wij er de voorkeur aan dat hulpmiddelen die niet meer nodig zijn teruggenomen en hergebruikt moeten worden. Bezuinigen op zorg begint wat ons aangaat met het stoppen van verspilling !

Bekijk de video nu op SPtv Zeist

Informatie over de stichting Baby Hope en inzamelpunten vind u op http://www.stichtingbabyhope.org/
Informatie over de landelijke demonstratie tegen de bezuinigingen op de thuiszorg vind u HIER
Meer informatie over de weggeefwinkel Zeist vind u HIER

U bent hier