h

SP Zeist feliciteert FNV met resultaat bij AH

21 maart 2013

SP Zeist feliciteert FNV met resultaat bij AH

Het personeel van de Albert Heijn distributiecentra strijden voor meer zekerheid, een loonsverhoging en gezonde werkdruk. Meer dan de helft van het personeel in de distributiecentra van AH heeft een uitzendcontract. Velen al jarenlang. Een jaar werken, een half jaar eruit en dan weer terugkeren voor het laagste loon. Het aantal uitzendkrachten steeg in 15 jaar van 20 naar 50 procent. Er is niet alleen onzekerheid voor die uitzendkrachten, ook de vaste krachten voelen de druk van de carrousel van onzekerheid: sluipenderwijs wordt de vaste baan binnen de distributiecentra (DC's) afgeschaft.

actievoerende

De oude Albert Heijn voelde zich meer betrokken bij zijn klanten en zijn medewerkers dan bij de beurskoersen. Het huidige AH-management denkt helaas anders. Lage lonen en grote onzekerheid op de werkvloer, stijgende beurskoersen, korte termijnwinsten en hoge bonussen aan de top. Het AH-management loopt voorop in de veramerikanisering van mooie oer-Hollandse bedrijven. De distributiewerkers willen hun bedrijf terug.
Ook in onze regio wordt actie gevoerd.

Emile Roemer bij de actie in Nieuwegein

De SP heeft zich al uitgesproken in deze zaak, lees HIER ons standpunt.

actievoerenden

Intussen is bekend geworden dat na de CNV nu ook het FNV met AH overeenstemming heeft bereikt over een nieuwe CAO (lees HIER het bericht)

FNV-ers en SP-ers gezamelijk in actie

De SP Zeist, aanwezig bij de staking in Nieuwegein ter ondersteuning van de stakers feliciteert het FNV met het alsnog afsluiten van een nieuwe CAO.

U bent hier