h

SP laat SEH niet in de kou staan

21 januari 2013

SP laat SEH niet in de kou staan

Zelfs een fikse sneeuwbui heeft de SP-Zeist er niet van weerhouden om de bezoekers van het Diak-Zeist op de hoogte te brengen van het SP-alternatief voor de sluiting van de spoedeisende hulp. Aan de hoofdingang hebben we een flink aantal flyers aan de bezoekers afgegeven. Daarbij kwamen ook al snel de reacties van de mensen los. "Het is toch te gek voor woorden dat ze voor Zeist en omstreken het zo moeilijk en ingewikkeld maken" was een van de meest duidelijke reacties.

De bezoekers zijn blij met het alternatief van de SP. "We willen in Zeist een HAP-plus" zegt raadslid Pieter Wout Duquesnoy, "Op zo'n innovatieve 24-uurs HuisArtsenPost-plus kunnen patiënten op één locatie terecht voor de eerstelijnszorg bij de kleinere ongelukken. En alleen als het echt nodig is, kunnen ze direct door naar de tweedelijnsvoorziening". We weten dat minister Schippers hier een voorstander van is.

Bij het Diak

Ook het Diak-Zeist en Achmea zien wel iets in deze oplossing. Niet voor niks kiest het ziekenhuis nu al om de huisartsen toch te blijven ondersteunen met een spoedpoli. Na de sluiting van de SEH kunnen daar vele kleine trauma's behandeld worden, die door de huisartsen kunnen worden doorgestuurd. Men hoeft dan niet helemaal naar de SEH in Utrecht of Amersfoort. Zo worden de patiënten niet geconfronteerd met langere wachttijden en file-ellende in de spits. Omdat de HAP na 23.00 uur gesloten is, zal ook de spoedpoli na dit tijdstip niet geopend zijn. Na 15 februari, als de SEH wordt gesloten, is het nog maar de vraag wat er overblijft van zorg in de buurt. Voor de SP-Zeist geldt dat een huisartsenpost, die maar beperkt open is, onvoldoende is voor Zeist en de regio. Zeist heeft gewoon recht op een HAP-plus.

Mail uw mening of suggestie over HAP-Plus

U bent hier