h

Rondje Tomaat: station DZ ondertunneld

8 december 2012

Rondje Tomaat: station DZ ondertunneld

In de raadsvergadering van 4 december heeft de raad beslist over een eerste bestemmingsplan voor het stationsgebied Driebergen-Zeist. De vraag was of het concept de inspraak in kon. Er zijn vele opmerkingen te maken over het plan. De sloop van kantoren, maar ook de mogelijkheid om nog meer kantoren bij te bouwen. Een parkeergarage, die duur wordt maar toch minder auto's hoeft te bevatten. Maar dan toch, voor een nieuw Fortis hoofdkantoor, een fikse aantasting van de EHS en nog eens extra parkeerplakken.

Maar al deze zaken spelen vooral op het grondgebied van gemeente Utrechtse Heuvelrug. Voor de SP is het belangrijkste de aanpassing van de Driebergseweg en de ondertunneling. De SP is een voorstander van die ondertunneling. Maar de weg wordt ontzettend verbreedt, en daarvan is de noodzaak niet aangetoond. Die enorme lap asfalt, vier banen die ver doorlopen richting Zeist, maakt dat de SP niet heeft ingestemd om dit concept de inspraak in te brengen. De meerderheid van de raad heeft wel ingestemd.
Op de website www.stationsgebieddriebergenzeist.nl staan ook mooie plaatjes van een "groen" station, zelfs tussen de rails ligt bijna een voetbalveld. Maar dat is gegarandeerd anders, als je bekijkt hoeveel asfalt er gaat komen. Voordeel is wel dat er een 50km snelheidslimiet zal gelden. Dat zou mooi zijn, want dan kan het traject Drieberseweg, Woudenbergseweg en Krakelingweg tenminste helemaal 50Km worden voor extra veiligheid.

U bent hier