h

Kinderen van de rekening

19 november 2012

Kinderen van de rekening

In een rijk land als Nederland leven honderdduizenden kinderen in armoede. Heel concreet betekent dat dat ze niet iedere dag een gezonde maaltijd kunnen eten. Niet altijd naar verjaardagsfeestjes kunnen. Of zelf hun verjaardag niet kunnen vieren met vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook dat ze niet mee kunnen doen met sporten, uitstapjes of culturele activiteiten kunnen ondernemen. Toch hele belangrijke dingen voor de ontwikkeling van kinderen.

Niet alle kinderen krijgen dus eerlijke kansen. Of hebben gezond eten. Zij zijn de kinderen van de rekening. Zij krijgen de rekening van de crisis gepresenteerd. De SP vindt dat onacceptabel en wil dat veranderen. De actie "Kinderen van de rekening" wordt door de SP-Zeist gestart op zaterdag 24 november. Tegelijk met de weggeefwinkelkraam, in het kader van de internationale niet-winkeldag, kan iedereen een kinderschoen brengen. Al deze verzamelde kinderschoenen worden op 4 december op het Binnenhof aangeboden aan het kabinet. De schoenen zullen leeg blijven en zo symbool staan voor de kinderen die in armoede opgroeien in Nederland.

De SP-kraam en de weggeefwinkelkraam staan 24 november op Belcour van 11.00 t/m 15.00 uur.

U bent hier